Το στοιχειωμένο γκαράζ!


Ο Nick White είναι 35 ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του αποφάσισε να πατήσει στα δικά του πόδια και να πάρει το ρίσκο να ανοίξει μία μικρή δική του επιχείρηση στην πόλη Doncaster, στο νότιο Yorkshire της Αγγλίας. Οι δουλειές του πήγαιναν καλά, αλλά κάτι περίεργο συνέβαινε εν αγνοία του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Όταν άνοιγα το πρωί την επιχείρησή μου, έβλεπα μία περίεργη ακαταστασία στο χώρο. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων ήταν πεταμένα από εδώ και από εκεί, ενώ έβρισκα και διάσπαρτες στο χώρο πέτρες», ισχυρίστηκε ο ίδιος. Ο Nick δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε, για αυτό αποφάσισε να ψάξει λίγο περισσότερο το παρελθόν του γκαράζ.

Η αρχική του υποψία ότι μπαίνουν κλέφτες εξατμίστηκε κάπως γρήγορα από τη στιγμή που δεν έλειπαν κάποια από τα μηχανικά εξαρτήματα των αυτοκινήτων. Αποφάσισε να πλησιάσει και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του γκαράζ, μήπως και του αναφέρει κάτι αξιοπερίεργο, μήπως και είχε πέσει κάτι αφύσικο στην αντίληψή του. Δεν φανταζόταν όμως αυτά που θα άκουγε!

Η μαρτυρία του προηγούμενου ιδιοκτήτη!

Ο Nigel Lee, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του γκαράζ, αναγκάστηκε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια στον Nick: «Συνέβαιναν τρομαχτικά πράγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ενώ φεύγοντας κλείδωνα καλά την πόρτα και έβαζα λουκέτο, το πρωί είχα την αίσθηση ότι κάποιος ή κάποιοι «περνούσαν» ανάμεσα από τους σωρούς με τα λάστιχα. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήρθαν κάποιοι πελάτες και μου είπαν ότι κατά καιρούς έβλεπαν πέτρες και νομίσματα να αιωρούνται μέσα στο χώρο.

Είχα τρομάξει τόσο πολύ που φώναξα ιερέα για να κάνει έναν εξορκισμό. Όμως τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν καθόλου. Και αφού ο εξορκισμός δεν κατάφερε να διώξει τα φαντάσματα που είχαν στοιχειώσει το χώρο, δεν μου έμενε άλλη επιλογή από το να το πουλήσω». Φυσικά στο πωλητήριο δεν αναφερόταν αυτή η «μικρή λεπτομέρεια» γιατί κανείς δεν θα αγόραζε ένα στοιχειωμένο γκαράζ.

Τα φαντάσματα είχαν τρύπιες τσέπες;

Τώρα πια ο νέος ιδιοκτήτης ήξερε όλη την αλήθεια. Το γκαράζ που αγόρασε είχε "συνιδιοκτήτες". Έμαθε να ζει με αυτό. Μέχρι που ένα πρωινό Παρασκευής ανοίγοντας την πόρτα του γκαράζ και κατευθυνόμενος προς τους σωρούς με τα λάστιχα, σκόνταψε πάνω σε ένα αντικείμενο.

«Ήταν ένα κέρμα και μάλιστα φαινόταν πολύ παλιό. Μου έκανε εντύπωση το πώς βρέθηκε ένα τόσο παλιό νόμισμα μέσα στο γκαράζ. Δεν ανήκε σίγουρα σε εμένα, αλλά αποκλειόταν να ανήκει και σε κανένα πελάτη μου». Το νόμισμα είχε πάνω την εικόνα του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, Γεώργιου VI, και χρονολογείται το 1936. Τελικά ήταν πολύ παλιό. «Δεν έδωσα και τόσο σημασία στο περιστατικό, αλλά ομολογώ ότι με προβλημάτισε», είπε.

Όμως μόλις την προηγούμενη βδομάδα και ενώ εξυπηρετούσε κάποιον πελάτη μέσα στο γκαράζ, τον φώναξε ένας υπάλληλος και του έδειξε ένα νόμισμα κάπου ανάμεσα στα λάστιχα που φαινόταν πολύ παλιό. «Αμέσως παραξενεύτηκα. Μέσα σε δύο βδομάδες να έχουν βρεθεί μέσα στο δικό μου γκαράζ δύο νομίσματα και μάλιστα τόσο παλιά; Το δεύτερο νόμισμα χρονολογείται το 1938 και βρέθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο με το πρώτο. Σύμπτωση; Σκέφτηκα πως ίσως τα φαντάσματα φεύγοντας βιαστικά άφησαν κάτι πίσω τους.»

Χορός ψυχών!

Ο νεαρός ιδιοκτήτης έχει πεισθεί πια ότι υπάρχουν φαντάσματα μέσα στο γκαράζ. Είχε ακούσει περίεργες ιστορίες και θρύλους για το μέρος αυτό αλλά ποτέ δεν έδωσε σημασία. Φυσικά δεν μπόρεσε να εξηγήσει λογικά το πώς βρέθηκαν αυτά τα δύο αρχαία νομίσματα εκεί, όμως όπως λέει ο ίδιος, θέλει να μάθει την αλήθεια. Το θέμα είναι ποιος θα του την πει;

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα, έμαθε ότι το κτίριο αυτό αρχικά ήταν ένα μικρό εκκλησάκι και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου χρησίμευε ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του πολέμου.

«Αυτό με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά και να πάψω να φοβάμαι. Ίσως να είναι τα φαντάσματα των νεκρών που χάθηκαν τόσο άδικα κατά τη διάρκεια του Πολέμου, με τις ψυχές τους να «ξυπνούν» από τον αιώνιο λήθαργο. Και από τη στιγμή που δεν με ενοχλούν λέω να τους αφήσω να «σεργιανίζουν»…

Αρκετά προχωρημένο δεν θα λέγατε;

Πηγή: pyles.tv

Σχόλια