Μπαράζ λουκέτων και πτωχεύσεων από γνωστές εταιρείες


Ένα μεγάλο μπαράζ πτωχεύσεων αλλά και εντάξεων επιχειρήσεων στο άρθρο 99 φέρνει το οικονομικό αδιέξοδο που επιτείνεται τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των διεθνών πιέσεων και της απραξίας επίλυσης των εισπρακτικών προβλημάτων στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση το protothema.gr να γνωρίζει ήδη αίτημα ένταξης στο άρθρο 99 ετοιμάζει πολύ μεγάλος όμιλος στον κλάδο των αυτοκινήτων, μια γνωστή κατασκευαστική εταιρεία με έργα και στο δημόσιο τομέα, ενώ σε διακανονισμό των χρεών της στο παρά πέντε πριν το δρόμο για το άρθρο 99 προχώρησε μεγάλος όμιλος στον χώρο της χρυσοχοΐας με κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και μεγάλη παρουσία σε όλα τα κοσμικά στέκια. Την ίδια στιγμή, έντονο πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει γνωστή φίρμα για τα ρούχα που φέρνει από την Ιταλία, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις μελετούν περαιτέρω μείωση της παρουσίας τους σε σειρά περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο της αγοράς δεν υποδέχθηκε θετικά τις εξαγγελίες Παπανδρέου στη ΔΕΘ, βλέποντας πω ς το οικονομικό αδιέξοδο επιτείνεται. Με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε πως «η χώρα είναι πιο κοντά από ποτέ στη δραχμή» ενώ μεγάλη είναι και η δυσφορία κορυφαίων εκπροσώπων των μεγάλων επιχειρήσεων για το κλίμα «τρομοκρατίας» όπως το αναφέρουν που υπήρξε στη Θεσσαλονίκη.

Από τη μεριά τους εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου προσανατολίζονται σε γενικό κλείσιμο των επιχειρήσεων τους μέσα στον Σεπτέμβρη ως τρόπο αντίδρασης για τα έκτακτα μέτρα ενώ και ο ΣΕΒ από ώρα σε ώρα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις των θέσεων του, μιλώντας για χρεοκοπία της πολιτικής και ορατό κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή.


http://www.protothema.gr/

Σχόλια