"Ο Παπανδρέου κέρδισε μία περιουσία ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας του"


Απίστευτο η όχι, αυτό υπονοεί ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής Andreas Mölzer με θέμα: «Κερδοσκοπία του Έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του» αναφερόμενος στην απόφαση της ελληνικής....

κυβέρνησης το χειμώνα του 2009 για την πώληση των Credit Default Swaps του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δηλαδή τα ασφάλιστρα για την περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ο αυστριακός ευρωβουλευτής ζητά να ενημερωθεί από την Επιτροπή της ΕΕ αν είναι γνώστης των κατηγοριών που έχουν αναφερθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο όπως επισημαίνει, ενώ επιπλέον ζητά να μάθει τί έχει πράξει μέχρι σήμερα η Επιτροπή αναφορικά με αυτές τις κατηγορίες και αν δεν έχει κάνει κάτι, τι ακριβώς προβλέπεται να πράξει. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση.

Η ερώτηση του Αυστριακού Ευρωβουλευτή αναφέρει, ότι κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης C.D.S στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πουλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης από τον ίδιο τον Παπανδρέου, όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ο Στρος Καν. Εάν αυτό είναι αληθές και τα μάτια μας τα ανοίγει ένας Αυστριακός Ευρωβουλευτής, πρέπει αμέσως να τεθεί θέμα στην Βουλή και η «Ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη να πάρει τον λόγο, γιατί τα χρονικά περιθώρια για την χώρα στενεύουν.


http://www.trelokouneli.gr/

Σχόλια