Όλη η αλήθεια για το «ρόλο Καραμανλή» στη ΔΕΘ


Σιωπηρή στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να προσφέρει την ερχόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές –παρά τις δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις- ο άλλοτε αρχηγός της ΝΔ, δεν αναμένεται να «σπάσει τη σιωπή του», κάνοντας οποιαδήποτε δήλωση, από την εκλογική του περιφέρεια.

Η «αφωνία» Καραμανλή ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη επικρότηση της πολιτικής και της στάσης του Αντώνη Σαμαρά. Αντιθέτως, με την παρουσία του κατά την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα στείλει «βουβό» αλλά ταυτόχρονα «ηχηρό» μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να επιθυμεί να κλέψει τα φώτα, αν και γνωρίζει ότι στον Βορρά κερδίζει ακόμη το πιο δυνατό χειροκρότημα. Μια δημόσια τοποθέτηση πάντως, δεν κρίνεται από τον ίδιο και το περιβάλλον του απαραίτητη, για αυτό και διαψεύδεται προσεκτικά κάθε πληροφορία που θέλει τον τέως αρχηγό να προσελκύει τα βλέμματα, με παρεμβάσεις ή ακόμα και κοινές «χέρι-χέρι» εμφανίσεις με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το πρόγραμμα μάλιστα του τέως πρωθυπουργού θα είναι ολοκληρωτικά διαφορετικό από εκείνο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αφού θα φθάσει μια ημέρα νωρίτερα, με τη σύζυγό του Νατάσσα και τα δίδυμα, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη, προκειμένου να χαρούν τη συμπρωτεύουσα.

Οι τακτικές επαφές και το come back

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσωπα που συναναστρέφονται τακτικά τον Κώστα Καραμανλή, διαβεβαιώνουν πως οι τακτικές –χωρίς αμφιβολία- συναντήσεις του με πρωην συνεργάτες του και κορυφαίους Υπουργούς των κυβερνήσεών του, δεν μπορεί να έχουν «δεύτερη ανάγνωση», αφού είναι λογικό και επαφές να διατηρεί αλλά και το γραφείο του να παραμένει ανοιχτό για όποιον επιθυμεί να τον συναντήσει, αφού έχει πια περάσει ένα ικανοποιητικό διάστημα από την παράδοση της ηγεσίας και πολλοί επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί του.


http://www.newsbomb.gr

Σχόλια