Στα δικαστήρια ο «πόλεμος» των σκουπιδιών


Στα δικαστήρια μεταφέρεται σήμερα ο «πόλεμος» των σκουπιδιών καθώς συζητείται η αίτηση του δημάρχου Γ. Καμίνη να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος «μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ είπε ότι πλέον οι υπάλληλοι δεν μαζεύουν ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα» και πως το μόνο που απομένει «είναι ο στρατός».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστών οι εργαζόμενοι στους δήμους θα προσπαθήσουν να διακόψουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως πρόκειται «σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας να συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης για άλλη μια φορά έκανε έκκληση στους στην τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν στην αποκομιδή απορριμμάτων από ευπαθή σημεία (νοσοκομεία, σχολεία).

Επίσης από σήμερα Δευτέρα ξεκινούν περαιτέρω καταλήψεις σε περισσότερα δημοτικά κτίρια, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την λειτουργία των δήμων σε πολλές ακόμη υπηρεσίες. Ταυτόχρονα κάλεσαν «τους ιδιώτες και το συνδικάτο των ιδιοκτητών φορτηγών να σταματήσουν από μόνοι τους, πριν τους σταματήσουν τα «κύματα» των αγανακτισμένων πολιτών».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για δημιουργία παράνομων χωματερών στο Ελληνικό και στο Γουδή, ενώ για το θέμα ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ δήλωσε πως «αυτοί που μας κατήγγειλαν ως ανάλγητους στήνουν παράνομες χωματερές αδιαφορώντας για τα ζητήματα της Δημόσιας υγείας, της υγιεινής και της ασφάλειας»


Αναλυτικά οι επόμενες κινήσεις τους, σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν ως εξής:

Ενισχύουμε τα απεργιακά μπλόκα στα αμαξοστάσια των Δήμων και μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι τα επείγοντα δρομολόγια εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες ακυρώνουμε κάθε δρομολόγιο εξυπηρέτησης που πραγματοποιούσαμε μέχρι σήμερα δηλ. Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και Σχολεία. ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Παρεμποδίζουμε με μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών που στήνει η κυβέρνηση.

Κλείνουμε από αύριο όλες τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλαμβάνουμε όλα τα Δημοτικά κτίρια.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο καθαρισμός από σκουπίδια όλης της διαδρομής που θα κινηθεί η πορεία των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στην 48ΩΡΗ Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.

Ταυτόχρονα την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, στις 9.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς να αποδυναμώνουμε τα μπλόκα στα αμαξοστάσια την ώρα που θα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Απεργίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

http://www.protothema.gr

Σχόλια