Πλούτησαν από το Τζόκερ και το ΠΡΟ-ΠΟ


Γιατρός και δικηγόρος έδειξαν κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ για να δικαιολογήσουν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Παρουσίασαν στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ πακέτα των 400-500 κερδισμένων δελτίων Τζόκερ, Λόττο και Προ-Πο

Εκατοντάδες κερδισμένα δελτία από παιχνίδια του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, Λόττο και Προ-Πο) παρουσίασαν στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ένας γιατρός και ένας δικηγόρος για να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Οι φορολογούμενοι εμφανίστηκαν με πακέτα των 400-500 κερδισμένων δελτίων, δηλώνει στο "Εθνος" στέλεχος του ΣΔΟΕ. Ομως, αυτό που κίνησε τις υποψίες των ελεγκτών είναι ότι τα κερδισμένα δελτία είχαν παιχτεί σε διαφορετικά πρακτορεία σε όλη τη χώρα. "Πώς μπορεί ο ίδιος άνθρωπος την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα να παίζει Τζόκερ ή Λόττο στου Παπάγου, στη Βουλιαγμένη, στη Λάρισα ή στη Φωκίδα;", διερωτάται το στέλεχος του ΣΔΟΕ και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι "αυτός που έδωσε τη βεβαίωση στον φορολογούμενο για να τη συνυποβάλει με τη φορολογική δήλωση δεν πρόσεξε ότι τα δελτία είχαν παιχτεί σε διαφορετικά πρακτορεία την ίδια ημέρα".

Με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά, το ΣΔΟΕ ξεκινάει έρευνα για "ξέπλυμα χρήματος" στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αλλά και στον ίδιο τον Οργανισμό, για να εντοπίσει όσους εμπλέκονται στο κύκλωμα που "διευκολύνει" με το αζημίωτο φορολογουμένους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις τραπεζικές καταθέσεις ή να καλύψουν το πόθεν έσχες στην περίπτωση αγοράς ακριβών ακινήτων, σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων.

Το κόλπο με τα κερδισμένα δελτία λειτουργεί ως εξής: Κάποιος κερδίζει στο Λόττο 500 ευρώ και προσέρχεται με το κερδισμένο δελτίο στο πρακτορείο του για να το εξαργυρώσει. Παίρνει τα χρήματά του και φεύγει χωρίς να ενδιαφέρεται για το κερδισμένο δελτίο. Ο πράκτορας που εμπλέκεται στο κύκλωμα κρατάει το δελτίο και το "πουλάει" σε όσους εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ και καλούνται να δικαιολογήσουν την προέλευση χρημάτων σε λογαριασμούς καταθέσεων ή να καλύψουν το πόθεν έσχες.

Η έρευνα θα επεκταθεί στον ΟΠΑΠ προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο στο κύκλωμα εμπλέκονται και υπάλληλοι του Οργανισμού αφού οι βεβαιώσεις με τα κερδισμένα δελτία που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι στην εφορία εκδίδονται από τον ΟΠΑΠ.

150 εκατ. ευρώ
Το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ έχει "μπλοκάρει" περισσότερους από 140 τραπεζικούς λογαριασμούς δεσμεύοντας καταθέσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί ανήκουν σε φορολογουμένους που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος αφού στις τραπεζικές τους καταθέσεις βρέθηκαν ποσά που "βγάζουν μάτι" σε σύγκριση με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν οι μισοί από τους φορολογουμένους που έχουν πιαστεί στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι γιατροί. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 2.000 τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ αναμένεται να ανοίξουν 2.000 ακόμα.

"Το ΣΔΟΕ έχει σχέση με την αγορά και την πιάτσα. Το ΣΔΟΕ ανοίγει λογαριασμούς και τους δεσμεύει, δεν παίζει με θεσμούς και πραγματικότητες. Το πάρτι τελείωσε", δήλωσε χθες ο διευθυντής Ελέγχου του ΣΔΟΕ Ν. Λέκκας σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

http://spnews.gr/


Σχόλια