Νέες διαδηλώσεις με φόντο την διαλυμένη Αθήνα


Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα προγραμματίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί της Πέμπτης, μια ημέρα μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει μάλιστα την περικύκλωση της Βουλής στην οποία θα συμμετέχει και το ΚΚΕ.

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο διακόπτοντας διακοπεί την κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους.

Η κυκλοφορία έχει ήδη διακοπεί στη Βασιλίσσης Σοφίας από τη συμβολή της με την Αμαλίας έως το ύψος της Ηροδότου ενώ και τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας οδηγούνται στην οδό Κανάρη καθώς η έξοδος προς Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστή.

Στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας στο πλάι της Βουλής παραμένει και σήμερα ο μεγάλος σιδερένιος φράχτης.


Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζει με επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΟΕ- ΟΤΑ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, οι μηχανικοί του Δημοσίου και οι ναυτεργάτες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ παράταση της αποχής τους και την Πέμπτη αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας.

Κλειστές θα μείνουν και σήμερα οι τράπεζες.

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην πρωτεύουσα.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα κινηθούν από τις 9.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί θα διέρχονται και σήμερα από τους σταθμούς Σύνταγμα και Ευαγγελισμός χωρίς να επιβιβάζουν - αποβιβάζουν επιβάτες, μετά από εντολή της Αστυνομίας

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00. Από τις 8.00 έως τη λήψη της βάρδιας θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό το Τραμ.

Ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του προαστιακού και του ΟΣΕ, ενώ συνεχίζουν την απεργία τους και οι οδηγοί ταξί.

http://www.protothema.gr

Σχόλια