Διοργανώνουν «επισκέψεις» σε Παράδεισο και Κόλαση


Σε πρόσφατο φεστιβάλ μεταφυσικής με το όνομα Hungry Ghosts Festival, ο γκουρού Κεκ Ενγκ Σενγκ ταξίδεψε τους οπαδούς του στην Κόλαση.
Τώρα, υπόσχεται ένα δεύτερο ταξίδι, αυτή τη φορά στον Παράδεισο. Ο πνευματικός δάσκαλος υποστηρίζει ότι όσοι συμμετάσχουν στην ιεροτελεστία θα συναντήσουν θεότητες, αγγέλους, ακόμα και συγγενείς που έχουν αφήσει αυτόν τον κόσμο.
Το πνευματικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου και η συμμετοχή κοστίζει 61 δολάρια.
Έντονη είναι η κριτική που ασκείται στον Κεκ από Βουδιστές και άλλες θρησκευτικές ομάδες. «Αν δεν μπορείς να εκτιμήσεις την επίγεια ζωή, μην ασχολείσαι με τον Κάτω Κόσμο ή άλλες τελετουργικές ουτοπίες, γιατί αυτά τα μέρη δεν μπορούν να προσεγγιστούν, λέει ο ακαδημαϊκός σύμβουλος του Γεωκοσμικού Κέντρου Μεταφυσικής Έρευνας της Μαλαισίας, Δρ. Τσουάν Τσονγκ Τσενγκ.
Στις επικρίσεις για «ξέπλυμα ψυχών» ο γκουρού Κεκ απαντά: «Δεν προωθούμε τις δεισιδαιμονίες. Πρόκειται για μια μακρά πνευματική παράδοση, η οποία ξαναζωντάνεψε πρόσφατα στη Μαλαισία».

Πάντως, οι οπαδοί του θα τον ακολουθήσουν και στο δεύτερο πνευματικό ταξίδι, καθώς έμειναν ικανοποιημένοι από την περιήγηση στην Κόλαση.

http://beta.newsbomb.gr/

Σχόλια