Κόκκινα πάντσερ!


Ο Θρύλος διέλυσε την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη με 3-1 σε μία απολαυστική και μεγαλειώδη βραδιά για το σύλλογο και τον κόσμο του! Παραλήρημα στις εξέδρες με αποθέωση για τους παίκτες και συνθήματα στο τέλος για τον πόνο των...δανειστών μας. Μια τεράστια νίκη που φέρνει τον Ολυμπιακό σε τροχιά πρόκρισης, ακόμη και στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα της Μαρσέιγ από την Άρσεναλ. Αν επαναληφθούν αυτά τα αποτελέσματα στην επόμενη αγωνιστική, γιατί όχι;

Ο Ολυμπιακός μας έκανε την Ντόρτμουντ άλλη μια Γερμανίδα πελάτισα, όπως τις προηγούμενες που είχαν έρθει με στόμφο στα μέρη μας. Με τρομακτική εμφάνιση από όλους τους παίκτες, με μαεστρική καθοδήγηση από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με αστείρευτο πάθος από την εξέδρα και με σκόρερ τους Χολέμπας, Τζεμπούρ και Μοδέστο σε τρεις απίστευτες γκολάρες, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε απόψε επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας και πήρε μια νίκη που γέμισε χαρά και περηφάνια, πέραν της βαθμολογικής σημασίας της.

Ο Θρύλος με ενδεκάδα-καμικάζι, με Κοστάντσο στην καλύτερη εμφάνισή του στο Θρύλο, με Μαρκάνο και Χολέμπας στην αριστερή πλευρά, με Μοδέστο και Μιραλάς δεξιά, με Αβραάμ και Μέλμπεργκ στόπερ, με Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα στα χαφ και με τον τρομακτικό Τζεμπούρ σέντερ φορ, μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και παρασύρθηκε από τη δύναμη των οπαδών του.

Ξεπέρασε γρήγορα μια ευκαιρία του Καγκάβα στο 5 και προηγήθηκε στο 8 με τη σπέσιαλ κεφαλιά του Χοσέ Χολέμπας από την έξοχη σέντρα του Μαρκάνο, σε φάση που ξεκίνησε ο Μιραλάς.

Ο Βέλγος δαίμονας είχε μια σημαντική ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 19 αλλά στο 27 έκανε τσαφ στο κέντρο, οι αμυντικοί δεν πρόλαβαν τον Λεβαντόφσκι που ισοφάρισε με γωνιακό σουτ.

Γελασμένοι όσοι πίστεψαν ότι ο Θρύλος θα έπεφτε ψυχολογικά. Συνέχισε με ψυχή, βοηθήθηκε από την εξέδρα που δεν ξενέρωσε με το 1-1 και έφτασε ξανά στο προβάδισμα με τον Τζεμπούρ στο 40 κι ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία ο Κέβιν.

Στο 40 λοιπόν, ο Μιραλάς σέντραρε, ο Ράφικ έστριψε υπέροχα το σώμα του και ξετίναξε τα δίχτυα της Ντόρτμουντ στο αξέχαστο αυτό πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Και παραλίγο να βάλει το τρίτο γκολ στο 44 ο ίδιος, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ στη μπαλιά του Μιραλάς από την προσπάθεια του Μοδέστο.

Στην επανάληψη ο Κλοπ προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό αλλά ο Κοστάντσο βγήκε σφαίρα και πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι στο 52. Ο Μοδέστο είχε μια κεφαλιά από καλή θέση στο 62 που εξουδετέρωσε ο Βειντενφέλερ, αλλά στο 78 πάλι από φάουλ του μαέστρου Ιμπαγάσα, ο Κορσικανός ζύγισε την κεφαλιά και νίκησε τον Γερμανό γκολκίπερ για το 3-1!

Νωρίτερα η Ντόρτμουντ είχε τη μοναδική σπουδαία ευκαιρία της στο δεύτερο μέρος, με τον Μπλατσικόφσκι να αστοχεί μόνος του απέναντι στον Φράνκο.

Ο Θρύλος έπαιξε πανέξυπνα και ψυχωμένα σε όλο το παιχνίδι, αλλά ειδικά στην επανάληψη έδωσε ρεσιτάλ. Ο Βαλβέρδε άλλαξε στο 72 τον Μακούν με τον Μανιάτη και πέρασε στα χαφ τον Μοδέστο κι εκεί το ματς κλείδωσε οριστικά με τον Κορσικανό να γίνεται μεγάλος πρωταγωνιστής. Μαζί με τους απίστευτους φορ Τζεμπούρ και Μιραλάς, μαζί με τον Ιμπαγάσα που χόρευε, μαζί με τον Χολέμπας που έφαγε όλη την πλευρά και τον Γκέτσε σε συνεργασία με τον έξοχο Μαρκάνο. Μαζί με τους χαλύβδινους Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Μαζί με τον αστείρευτο και πανταχού παρόντα Ορμπάιθ, τον κινητικότητο Μακούν και τον Κοστάντσο που ήταν εκεί όταν έπρεπε και όπως έπρεπε.

Ο Βαλβέρδε παρουσίασε μια σπουδαία ομάδα απόψε και θύμισε τις θριαμβευτικές εμφανίσεις με την Μπενφίκα και την Χέρτα. Με υποχρεωμένους πλέον όλους να παίζουν το ίδιο καλά και παθιασμένα σε όλα τα ματς, καθώς μπορούν να το κάνουν. Και να μην ξαναέρθει απόδοση σαν κι αυτή την τελευταία στο ΟΑΚΑ.

Οι Γερμανοί ήρθαν με τουπέ και πήραν τα μηνύματά τους. Από την ομάδα με την τριάρα, από τον κόσμο με τα τραγούδια στο τέλος για το τι κάνουμε σε όσους χρωστάμε! Και τώρα όλα για την πρόκριση είναι ανοιχτά με τη βαθμολογία:

ΑΡΣΕΝΑΛ 7-ΜΑΡΣΕΙΓ 6-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3- ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1.

Πολύ καλή η διαιτησία του Ολλανδού Ναϊχαόυς που λόγω επαγγέλματος έκοψε το...κρέας στη μέση!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μοδέστο, Μαρκάνο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μακούν (72 Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Μιραλάς (90 Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (87 Πάντελιτς)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βειντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Χούμελς, Μπέντερ, Γκούντογαν (56 Λάιτνερ), Γκέτσε (82 Γκροσκρόιτς), Πέρισιτς, Καγκάβα (66 Μπλατσικόφσκι), Λεβαντόφσκι.




http://www.thrylos.gr/podosfairo/article/13036/pelates-mou/
http://www.thrylos.gr/podosfairo/article/12961/kokkina-padser/

Σχόλια