Οι Σλοβάκοι μας ειρωνεύονται σε διαφημιστικό σποτ


Μέχρι την ιστοσελίδα των New York Times έφτασε η... χάρη των Σλοβάκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν ενέκριναν την ενίσχυση του ΕFSF -και, συνεπώς, της Ελλάδας- κατά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιό τους, αλλά, επιπλέον, ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό, μέσα από μια διαφήμιση για... μπίρα!

Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σποτ, για λογαριασμό της μπίρας Zlaty Bazant, σχολιάστηκε ακόμα και από την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, η οποία, σε ανταπόκρισή της από τη Σλοβακία, αναφέρεται στην οργή του ντόπιου εργαστικού δυναμικού και εν γένει των πολιτών της χώρας, οι οποίοι μόλις που κερδίζουν, κατά μέσο όρο, περί τα 1.000 ευρώ το μήνα, και τώρα τους ζητείται να στηρίξουν οικονομικά πιο πλούσιες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία --ακόμα και η Ιταλία.

Στην εν λόγω διαφήμιση εμφανίζεται ένας τύπος που οι Σλοβάκοι θεωρούν ότι είναι χαρακτηριστικός του Έλληνα, με καρό ανοιχτό πουκάμισο και άσπρο φανελάκι από μέσα, ο οποίος έχει φόντο μια παραλία και κουνάει καταφατικά το κεφάλι του, ενώ ακούγεται η φράση «Θες να δανείζεσαι απ' όλους; Τότε είσαι Έλληνας».

Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένας νεαρός με φόντο ένα καταπράσινο λιβάδι, ενώ ακούγεται από πίσω η φωνή να λέει: «Θες να μην δανείσεις στην Ελλάδα; Τότε είσαι Σλοβάκος»...

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ και στο http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=40814&cid=2

Σχόλια