Μια κοινοτική απαίτηση βάζει «φωτιά» στην πολιτική σκηνή


Η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, αναφέρεται ολοένα και συχνότερα τις τελευταίες ώρες. Τι υποστηρίζει; Ότι για το πολυνομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, έχοντας προκαλέσει ήδη πολύ μεγάλη φασαρία και θόρυβο, οι Βρυξέλλες θα «απαιτήσουν» ενισχυμένη υπερψήφιση του από την ελληνική Βουλή.


Όπερ σημαίνει πάνω από 180 ψήφους, που με τη σειρά του συνεπάγεται ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί και η συγκατάθεση της Νέας Δημοκρατίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λεωφόρο Συγγρού βρίσκονται σε γνώση αυτής της κοινοτικής πρόθεσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποκύψουν στην πίεση.


Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει αν αυτή η πίεση κλιμακωθεί με την απειλή της διακοπής της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα. Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες, που δεν διαψεύδονται από στελέχη του οικονομικού επιτελείου, κάνουν λόγο για μια πρωτοβουλία που θα αναλάβει – ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες ώρες - ο πρωθυπουργός, για τον ίδιο λόγο.


Δηλαδή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την οριακή κατάσταση της οικονομίας και το διακύβευμα των επομένων εβδομάδων. Η ενημέρωση αυτή, όμως, δεν θα έχει τη μορφή της σύγκλισης ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει τηλεφωνικώς.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Σχόλια