FT Deutschland: «Ο Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει την αποχώρησή του»


Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times περί πρόθεσης του πρωθυπουργού να παραιτηθεί.

Ο αρμόδιος για θέματα ξένου Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου κύριος Βασίλης Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τη γερμανική εφημερίδα, μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τις ανυπόστατες αυτές φήμες, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκουπίδια» και αξίωσε επανόρθωση του δημοσιεύματος που νωρίτερα φιλοξενήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των FT Deutschland.

Νωρίτερα η εφημερίδα είχε φιλοξενήσει σενάριο περί παραίτησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας μάλιστα πως αυτή τη φορά ίσως ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην… μπλοφάρει!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός, που προσπαθεί εδώ και μήνες να αποτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, έχει κουραστεί καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες αντιστέκονται στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνησή του.

Κι αυτή τη φορά, όπως φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί σε στενούς συνεργάτες του, ίσως να μην μπλοφάρει όταν προειδοποιεί πως θα αποχωρήσει, θα «εγκαταλείψει» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, όπως είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο όταν προσπάθησε – και πέτυχε – να ‘περάσει’ από την κοινοβουλευτική του ομάδα το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Γιώργος Παπανδρέου τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχει κάνει νύξη για παραίτησή του τουλάχιστον 2 φορές στους στενούς του συνεργάτες. Νιώθει κουρασμένος από το συνεχή αγώνα για να κρατήσει ζωντανή τη χώρα, πιεσμένος από τη στάση των εταίρων που αξιώνουν σκληρά μέτρα και κυρίως ανίσχυρος απέναντι στους δανειστές μας. Φέρεται δε να έχει μιλήσει σε συνεργάτες του λέγοντας πως τελικά η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει για τίποτε.

Συνεπώς, καταλήγει το δημοσίευμα, «δεν είναι περίεργο να σκεφτεί κανείς ότι ο Παπανδρέου θα εγκαταλείψει...».
Κάτι που εφόσον συμβεί θα ήταν ό,τι χειρότερο για την Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχόλια