Συγκοινωνούντα δοχεία η 6η δόση, το PSI και οι εκλογές


«Συμβατική» ημερομηνία χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη 19η Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι, «όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Ειδικότερα για την 6η δόση, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να ανέφερε πως «δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης, που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση».

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και φέρεται να απάντησε ότι «ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά και να απευθυνθούμε επειγόντως στην κοινωνική μας βάση».

Στην παρέμβασή της, η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική που επιβάλλει η Τρόικα είναι αναποτελεσματική, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που μπαίνει για πέμπτη χρονιά σε ύφεση και έχουν πληγεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

«Ο θεός να βάλει το χέρι του» φέρεται να είπε η κυρία Παπανδρέου και έκανε λόγο για «φαύλο κύκλο», καθώς τα επίπεδα της ύφεσης παραμένουν υψηλά, ενώ το έλλειμμα πιθανόν να μην κυμανθεί στο 8,9%, αλλά να είναι μεγαλύτερο.

Επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κρίση στην ευρωζώνη γενικότερα και για την τύχη του ευρώ, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παίξει ρόλο κεντρικής Τράπεζας, κόβοντας ακόμη και νέο χρήμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υπενθύμισε στον κ. Βενιζέλο ερώτηση -που έχουν καταθέσει ο ίδιος και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- για την επανεξέταση του τρόπου εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στον τομέα των συγκοινωνιών, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη για "πάγωμα" της σχετικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στον κ. Βορίδη και συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης, για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος εμμέσως στο ζήτημα των υπογραφών που ζητά η Ευρώπη, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει γρήγορη επίλυση του ζητήματος.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια