Βρείτε πρωθυπουργό ή παραιτούμαστε!


Ομάδα περίπου 50 βουλευτών μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης τηλεφωνούν σε κορυφαίους υπουργούς ζητώντας να βρεθεί λύση μέσα στην ημέρα, δηλαδή να έχει συμφωνηθεί πρωθυπουργός πριν περάσει το επόμενο 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το πολιτικό χάος προειδοποιούν ότι θα παραιτηθούν ομαδικά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές έχουν συνομιλήσει με τους κ.κ. Πάγκαλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Σκανδαλίδη, στους οποίους και μεταφέρουν την απόφασή τους να παραιτηθούν εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα της παρατεταμένης ακυβερνησίας. Οι υπουργοί συζήτησαν μεταξύ τους τις δραματικές προειδοποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συμφωνώντας ότι η ρευστή κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος.

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης οι κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καλούσε τους συνομιλητές του να απαντήσουν στο ερώτημα «Παπαδήμος ή Βενιζέλος;». «θα με στηρίξετε εάν προτείνω τον Λουκά Παπαδήμο ή προτιμάτε τον Βαγγέλη Βενιζέλο για επόμενο πρωθυπουργό» ρωτούσε.

Οι περισσότεροι από τους υπουργούς με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr ανέφεραν ότι στις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό τάχθηκαν υπέρ του κ. Παπαδήμου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσουν παρά μόνο περιγράφοντας στον κ. Παπανδρέου τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ο νέος πρωθυπουργός και τα οποία συνέπιπταν με τα προσόντα του τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια