Μία γυμνή φωτογραφία αναστατώνει την Αίγυπτο


Είναι φοιτήτρια, είναι ακτιβίστρια και έχει καταφέρει όλη η Αίγυπτος να ασχολείται μαζί της και με τη σελίδα της στο Facebook.

Το όνομα της είναι Αλία Μάγκντα Ελμαντί και ο λόγος που έχει αναστατώσει μία ολόκληρη χώρα είναι οι γυμνές της φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Η 20χρονη θέλησε να καταγγείλει τους περιορισμούς που υπάρχουν στην Αίγυπτο όσον αφορά την ελευθερία έκφρασης και φωτογραφήθηκε γυμνή σε τρεις φάσεις, με μία κίτρινη μπάρα να καλύπτει μία το στόμα της, μία τα μάτια της και μία τα γεννητικά της όργανα.

Ωστόσο σε μία χώρα που ετοιμάζεται για εκλογές αυτή η φωτογραφία «άναψε φωτιές» με τους μεν φιλελευθέρους να θεωρούν ότι μπορεί να τους κάνει ζημιά και τους δε ισλαμιστές να την κάνουν «σημαία» για το πού θα οδηγηθούν τα ήθη αν δεν επικρατήσουν εκείνοι.

Η φοιτήτρια από την πλευρά της λέει ότι «ανέβασε» τις φωτογραφίες ως μία φωνή απέναντι στη βία, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την υποκρισία της αιγυπτιακής κοινωνίας. Η σελίδα της πάντως έχει δεχτεί 1,5 εκατ. χτυπήματα από την αρχή της εβδομάδας που «ανέβηκε» το επίμαχο υλικό.

http://www.protothema.gr

Σχόλια