«Πάγωσαν» τα πάντα στο υπουργείο Οικονομικών

Πλήρες πάγωμα των δραστηριοτήτων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Όπως άλλωστε συμβαίνει και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

«Πάγωσαν» τα πάντα στο υπουργείο Οικονομικών

Η χώρα έχει εισέλθει σε μια άτυπη, πλην παρατεταμένη, προεκλογική περίοδο και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν υπογράφει τίποτα.

Βεβαίως, σε άλλες εποχές αυτό το ιδιότυπο «διάλειμμα» στοίχιζε, αλλά στοίχιζε λιγότερο σε σχέση με τώρα. Κι αυτό γιατί, οι στόχοι «τρέχουν» και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να εκπληρωθούν.

Ακόμα και αν η εκταμίευση της 6ης δόσης καθυστερήσει, κάποτε, όπως όλοι ελπίζουν, θα γίνει. Και τότε, η ελληνική πλευρά θα βρεθεί και πάλι στη θέση της απολογούμενης για ό,τι δεν έχει κάνει.

Κι αυτή τη φορά θα είναι πολλά.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι απασχολημένη αποκλειστικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα, οτιδήποτε άλλο να την αφήνει σχεδόν παντελώς αδιάφορη.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το εποπτικό της έργο έχουν αναλάβει υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι, όσο κι αν θέλουν, δεν έχουν την ισχύ για να επιβάλουν πολιτικές.

Οι οποίες, έτσι, αναγκαστικά, μένουν πίσω. Μόνο που κατ΄αυτόν τον τρόπο χάνεται πολύτιμος χρόνος, τον οποίο αύριο – μεθαύριο θα αναζητήσουμε ως χώρα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρίσκουμε.

Ωστόσο, όλοι συμφωνούν, ότι σε αυτή τη φάση προέχουν άλλα, ενδεχομένως, περισσότερο σημαντικά και γι' αυτό συστήνεται απ' όλους υπομονή.

Πηγή: www.newscode.gr

Σχόλια