Καγχάζει ο Σόιμπλε με την Ελλάδα!


Σαν να διηγείται ανέκδοτο μιλούσε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισκεπτόμενος τη Φινλανδία. Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο είναι μια μικρή γεύση της εικόνας που έχουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα, την οποία τείνουν να ταυτίσουν με την... αναξιοπιστία.

«Συμφωνήσαμε το βράδυ της Τετάρτης για το δημοψήφισμα», λέει ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στη συζήτηση της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί με τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο στις 2 Νοεμβρίου στις Κάννες, "συζητήσαμε ακόμη και το ερώτημα" συνεχίζει και καταλήγει καγχάζοντας : "αλλά όταν ξυπνήσαμε το πρωί της Πέμπτης μάθαμε ότι το δημοψήφισμα ακυρώθηκε", προκαλώντας γέλια στο φιλανδικό κοινό που τον άκουγε.
Μην μπορώντας να συγκρατηθεί, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε την αντίληψη που έχει για τους Έλληνες πολιτικούς. Η αντίδραση των παρευρισκομένων δείχνει ότι δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί στο εξωτερικό που θεωρούν αστεία όσα τους υπόσχονται οι επίσημοι συνομιλητές τους από την Ελλάδα.
"Ό,τι και να συμβεί, είτε γίνει δημοψήφισμα, είτε γίνουν εκλογές, είτε αλλάξει η κυβέρνηση, είτε δεν αλλάξει, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που συμφωνήσαμε", έκλεισε την σεμιναριακού τύπου αναφορά του στην Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε προκαλώντας ξανά χάχανα στο κοινό που άκουγε την ομιλία του.

http://www.protothema.gr

Σχόλια