Νέα παρέμβαση Soros για την Ελλάδα και το ευρώ


Τι αγάπη τρέφει αυτός ο άνθρωπος για μια μικρή οικονομία στην άκρη της Ευρώπης, που αποτελεί το κακό παιδί της;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον «πραγματικό κίνδυνο» μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, κάτι που δημιουργεί πιθανότητες μαζικής φυγής καταθέσεων από τράπεζες άλλων χωρών, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής κερδοσκόπος μιλώντας από το Βουκουρέστι.

Όπως είπε, η όποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «πρέπει να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο» και πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα «παραμείνουν ζωντανές» και οι καταθέσεις ασφαλείς.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα γίνει, είναι όμως ένας πραγματικός κίνδυνος. Χωρίς στήριξη για τους δανειστές, μπορεί να υπάρξει μαζική φυγή καταθέσεων και σε άλλες χώρες. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης».

Οι ευρωπαϊκές Αρχές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ταμείο τους για να αγοράσου ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ προκειμένου να δώσουν στην Ελλάδα μια ευκαιρία για να βρει τρόπο να βγει από την κρίση, τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προτεινόμενο εθελοντικό «κούρεμα» του 50% επί των ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, το οποίο θα μειώσει το συνολικό χρέος της χώρας κατά 20%, «δεν είναι αρκετό».

Κατά τον ίδιο, «το ευρώ είναι εδώ για να μείνει».

http://olympia.gr


Σχόλια