Οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897. Από το ΔΝΤ στην καταστροφή. Το μνημόνιο της έσχατης προδοσίας.


Τα γράφαμε από τον Μάη του 2010. Επανάληψη της ιστορίας με αυτουργούς τα καθάρματα του μνημονίου. Που τώρα η ΝΔ πάει να δηλώσει “συνευθύνη”. Να μοιραστεί το εδώλιο δηλαδή…

Γράφει η Ουρανία Γαλανού στην Δημοκρατία:

Χωρίς καύσιμα και πολεμοφόδια Στρατός – Στόλος
Φρένο στις προμήθειες για να πληρωθούν ΔΕΗ και οδοιπορικά. Ακινητοποιήθηκαν για ώρες τα πολεμικά πλοία!

Σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, γεγονός που προβληματίζει έντονα την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, οι οποίες καθημερινά αναζητούν λύσεις για να διατηρηθεί το στράτευμα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό μόλις την περασμένη Παρασκευή, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναστέλλεται ακόμη και η προμήθεια πολεμοφοδίων του Στρατού Ξηράς

προκειμένου να εξοφληθούν ο λογαριασμός της ΔΕΗ και οι δαπάνες μεταφοράς στρατιωτών και αξιωματικών.
Λίγες ημέρες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη υπήρξε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στον ιδιοκτήτη των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) για να πάρουν καύσιμα τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και η Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε απόφαση η οποία αφορά την ανακατανομή πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 8.440.000 ευρώ στο ΓΕΣ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, η ανακατανομή των πιστώσεων γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του στρατού για να καλύψει «ανελαστικές λειτουργικές ανάγκες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος», αλλά και για να ξοφλήσει τα χρωστούμενα σε μεταφορικές εταιρίες.

Οι λογαριασμοί ρεύματος φτάνουν τα 4.660.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες μεταφοράς «έφεδρων αξιωματικών, δοκίμων και οπλιτών» είναι άλλα 3.780.000 ευρώ. Οπως αναφέρεται εντός του εγγράφου, το μεγαλύτερο ποσό -φτάνει το 1.000.000 ευρώ- στο οποίο «πέφτει ψαλίδι» είναι από τον κωδικό για την προμήθεια πολεμοφοδίων, ενώ και σε πολλά άλλα έγιναν περικοπές. Για παράδειγμα, στην προμήθεια κύριου υλικού (320.000 ευρώ), μεταφορικών μέσων (565.000 ευρώ), στις κατασκευές (430.000 ευρώ), στον ιματισμό (770.000 ευρώ), στην υπόδηση (465.000 ευρώ), στα είδη καθαριότητας (270.000 ευρώ).

Σε ακινησία ο Στόλος…

Παράλληλα στα πρόθυρα ακινησίας των πλοίων του Στόλου έφτασε πριν από λίγες ημέρες το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια καυσίμων με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.). Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, ως συνέπεια της δημοσιονομικής κρίσης που ταλανίζει την ελληνική οικονομία και έχει αποκαλύψει κατ’ επανάληψιν η «δημοκρατία».

Ειδικότερα χωρίς καύσιμα άφησαν για λίγες ώρες τον Στόλο τα ΕΛ.ΠΕ., καθώς την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με καύσιμα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά είναι ότι τα ΕΛ.ΠΕ. αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως θα εισπράξουν αμέσως το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η οποία κάποτε ήταν δημόσια, με το ελληνικό κράτος να κατέχει (14/11/2011) το 35,48% των μετοχών, «διακόπτει τη συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διότι οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 80.000.000 ευρώ». Τελικά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», η λύση δόθηκε με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος συνομίλησε για το θέμα με τον Σπύρο Λάτση, ο οποίος και έδωσε την εντολή να δοθούν τελικά καύσιμα στις Ενοπλες Δυνάμεις.

(Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την έλλειψη καυσίμων, λόγω της άρνησης των ΕΛ.ΠΕ. να συνεργαστούν με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης ανταλλακτικών, που επηρεάζουν σε ένα ποσοστό τις δυνατότητες του Στόλου να επιχειρεί.)

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το τουρκικό ναυτικό αλωνίζει στο Αιγαίο, αφού, όπως το ίδιο το ΓΕΕΘΑ αναφέρει στην ιστοσελίδα του, έως τον Σεπτέμβριο του 2011 είχαμε 168 παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από το τουρκικό ναυτικό. Αλλωστε προχθές μια τουρκική κορβέτα έφτασε έως την Ανδρο, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου τουρκική φρεγάτα έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την παραλία του Σουνίου…


http://olympia.gr

Σχόλια