Πώς γλίτωσε το αυτόφωρο ο πρώην υπουργός;


Διαστάσεις πραγματικού θρίλερ παίρνει πλέον η υπόθεση με τον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ από το αυτοκίνητου του πρώην υπουργού Κίμωνα Κουλούρη, μετά την κατάθεση υπομνήματος από τους τέσσερις εμπλεκομένους αστυνομικούς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου.

Η δικογραφία παραμένει στην τροχαία Καισαριανής καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί συνθήκες του τραυματισμού, ωστόσο, δύο πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα:

Πρώτον, ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη και δεύτερον, ότι τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό πόδι ένας 25χρονος αστυνομικός από το αυτοκίνητο του κ. Κουλούρη.

Από αυτό το σημείο και μετά οι καταθέσεις που έχουν δώσει, τόσο ο κ. Κουλούρης όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί διίστανται.

Ο πρώην υπουργός λέει ότι ο τραυματισμός του αστυνομικού έγινε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των ελιγμών παρκαρίσματος της μαύρης Μερσεντές που οδηγούσε ο ίδιος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αιφνιδιαστικά πάτησε γκάζι και τραυμάτισε τον αστυνομικό που ήταν μπροστά στο όχημα.

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που υπάρχει τραυματισμός αστυνομικού θα έπρεπε ο υπαίτιος οδηγός να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και για αυτό το λόγο τόσο το Σωματείο των ειδικών φρουρών, όσο και μάχιμοι αστυνομικοί, εκφράζουν έντονες αντιδράσεις στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τις καταγγελίες των ειδικών φρουρών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής απέρριψε τις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς και αυθαίρετες νομικές εκτιμήσεις που διατυπώνονται στο δελτίο Τύπο που εξέδωσαν.

Διαβάστε εδώ την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στις καταγγελίες των ειδικών φρουρών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο πρώην υπουργός έχει υποπέσει και σε άλλα αδικήματα, όπως για παράδειγμα το άκυρο δίπλωμα οδήγησης που έφερε μαζί του.

Μετά και τις συμπληρωματικές καταθέσεις θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος τελικά θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ο κ. Κίμωνας Κουλούρης.

Πέρα όμως από αυτό, ο τρόπος που η ΕΛ.ΑΣ χειρίστηκε την υπόθεση δίνει το δικαίωμα σε πάρα πολλούς να αμφισβητήσουν την αντικειμενικότητα και να υποστηρίξουν πως αν στη θέση του πρώην υπουργού βρισκόταν ένας απλός πολίτης, τότε με χειροπέδες θα είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να δείξουν ποια από τις δυο πλευρές είχε δίκιο και ποιος υπέρεβαλε.

Μέσα σε όλα αυτά, πάντως, εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος από την επίσημη Αστυνομία αλλά και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Χρήστο Παπουτσή...



http://www.protothema.gr/

Σχόλια