Χιονίζει στην Πάρνηθα


Δυσχέρειες στην κυκλοφορία αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, παρατηρούνται από τις 8 το πρωί, λόγω χιονόπτωσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω.

Τσουχτερό κρύο και χιονόνερο ή χιόνι στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τρίτη. Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 13, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα όρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη 11/01 στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα ηπειρωτικά που στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Την Πέμπτη 12/01 στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειωθεί παγετός τη νύχτα και το πρωί που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή 13/01. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη δυτική και νότια χώρα και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο νοτιοδυτικοί 3 με 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο 14/01 και την Κυριακή 15/01. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ που σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

http://www.real.gr

Σχόλια