Με μαζική αυτοκτονία απείλησαν υπάλληλοι της Foxconn

Σε μια κίνηση απελπισίας προχώρησαν εκατοντάδες υπάλληλοι της Foxconn, του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασκευάζει συσκευές για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, οι οποίοι απείλησαν να προχωρήσουν σε μαζική αυτοκτονία εάν η διοίκηση δεν προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων που τους είχε υποσχεθεί μερικές μέρες πριν.

Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, το περιστατικό συνέβη στις αρχές Ιανουαρίου, όταν 300 υπάλληλοι της εταιρείας απείλησαν να πηδήξουν από τη στέγη εργοστασίου που κατασκευάζει τα Xbox 360. Είχε προηγηθεί αίτημα των εργατών προς τη διοίκηση για αύξηση του ύψους των αποδοχών τους. Η τελευταία όμως αρνήθηκε, προτείνοντας σε όσους θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται με τα ίδια χρήματα και όσοι δεν θέλουν να παραιτηθούν και να αποζημιωθούν.

Όσοι επέλεξαν την παραίτηση όμως δεν αποζημιώθηκαν και στις 2 Ιανουαρίου ανέβηκαν στην οροφή απειλώντας να αυτοκτονήσουν. Το περιστατικό ερευνά η Microsoft η οποία έχει παραχωρήσει την κατασκευή των παιχνιδοσυσκευών στη Foxconn όπως και πολλές άλλες εταιρείες για τα δικά τους προϊόντα.

Η εταιρεία που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους είχε γίνει γνωστή το 2010 για το κύμα αυτοκτονιών των εργατών της για λόγους που δεν διευκρινίζονταν. Μάλιστα τότε η εταιρεία είχε προχωρήσει σε εγκατάσταση διχτυών ασφαλείας στα περισσότερα εργοστάσια προκειμένου να αποτραπούν αυτοκτονίες εργαζομένων. Οι εξοντωτικές συνθήκες των έγκλειστων σε κοιτώνες της εταιρείας χρηστών πιστεύεται ότι έφερε πολλούς στα όρια τους.


http://www.koutipandoras.gr

Σχόλια