Ο Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα σε εκλογές.

Θυμάμαι και λίγο πριν την αναγγελία εκλογών επι Κ.Καραμανλη είχε μοιράσει χρήμα στον λαό μέσω του επιδόματος θέρμανσης και τότε ρωτούσαν πολλοι, "αφού όπως λέει δεν έχουμε λεφτά, πως μοιρασε γενεόδωρα, το επίδομα?". Το ίδιο πριν την πτώση Παπανδρέου, το ίδιο και πριν την πτώση Σαμαρά. Είναι μια πάγια τακτική, από ότι φαίνεται τα κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση να μοιράζουν λεφτά. Είναι κάτι σαν τον ετοιμοθάνατο που λίγο πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι φωνάζει τους κοντινούς του και μοιράζει ευχές και περιουσία.
Κάτι τέτοιο στατιστικά ετοιμάζει και ο κ.Τσίπρας από ότι φαίνεται. Να φύγει έχοντας "πληρώσει" τον λαό.
Ουτε λίγο ουτε πολύ, τους τελευταίους 7 μήνες, στα στόματα όλων των Ελλήνων (και μη) υπάρχει το σενάριο των εκλογών.Η Λεγόμενη "φυγή του ΣΥΡΙΖΑ" απο την ζούγκλα του Ευρωπαϊκού μετώπου.

Αν κάνει αναδρωμή κάνεις πάντως στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, θα δει κανείς ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους βρήκε. Ακούγεται οξύμωρο, αλλα η πραγματικότητα είναι οτι στα στόματα όλων μας τους τελευταίους μήνες ειδικά, οι εκλογές είναι προ των πυλών. Και όπως θα ξέρουν όλοι όσοι βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια, εκλογες σε κράτος που κάνει βουτιά τα τελευταία επτά χρόνια, είναι απλά καταστροφή. Δεν λέω ότι πρέπει να μείνει η κυβέρνση εκεί που είναι. Είναι εμφανές πλέον ότι για άλλο πηγαιναν και άλλο τους βρήκες. Καταστρέψανε ότι είχε απομείνει στην μεσαία τάξη χωρίζοντας πλέον τους φτωχούς απο τους πλούσιους χωρίς ενδιάμεση "σταση".

Μια αριστερη κυβέρνηση που ήθελε να ανεβάσει τα φτωχά λαϊκά στρώμματα, τελικά κατάφερε να τα υπερφορτώσει πληθυσμιακά και με την μεσαία τάξη. Πλεον υπάρχει αυτό που λένε δουλειά επιβίωσης. Το έργο της, ασχέτως αν ήταν ή όχι εξ αρχής αυτό, να μηδενίσει όποια ελπίδα είχε το κράτος για ανάπτυξη πριν το 2020 εξανεμίστηκε.

Μια κυβέρνηση λοιπόν που τους τελευταίους μήνες πάλλεται μνεταξύ σκανδάλων και κακών χειρισμών σε οικονομικά ζητήματα οδεύει προς το τέλος της. Οπως και οι προκάτοχη του Ελληνικού θρόνου που τους τελευταίους μήνες κυβερνήσεως τους, δεχόντουσαν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, έτσι και αυτή ακολουθεί πιστα την παράδοση που θέλει ο εκθρονισμός να έρχεται μετα σκανδάλων.

Το ερώτημα μου πάντως είναι το εξής.
Ποτε?
Γιατί το χρονικό που θα γίνει παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην Ελληνική κοινωνία. Αν γίνει για παράδειγμα πριν απο κάποια δόση απο την ΕΤ, τότε οι συνέπειες θα ειναι απλά καταστροφικές, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

Μένει να δουμε λοιπόν πότε......και όχι αν!!

Σχόλια