Το χρέος μια χώρας είναι οι σύγχρονες αλυσίδες των σημερινών σκλάβων.





Κάποτε, οι εύποροι κάτοικοι στις επαρχιακές πόλεις κυρίως των Η.Π.Α., είχαν σκλάβους για να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να τους φροντίζουν και να τους παρέχουν διαφορες υπηρεσίες.
Τα κριτήρια για να γίνεις κάποιος σκλάβος ήταν καθαρά χρωματικά. Μαυροι,Μιγάδες και πάλι μαυροι. Το γιατί είναι άλλη υπόθεση.Το θέμα είναι ότι είχαν βρεί την χρυσή τομή για να μπορούν να έχουν στο χέρι σχεδον το 30% του πλυθισμού τους (Τόσο αντιστοιχουσε περίπου ο αριθμός των έγχρωμων Αμερικάνων).Και αυτό δεν ήταν άλλο απο το ότι τους είχαν πείσει ότι ήταν άλλος λαός και έπρεπε να έχουν χαρτιά (διαβατήριο ίσως της εποχής) συν ότι είναι κατώτεροι και αυτομάτως φτωχοί.
Έτσι λοιπόν,ο λαός είχε δυο πλευρες.Τους ευπορους κτηματίες και τους φτωχούς σκλάβους.

Κάπως έτσι λοιπόν και αφου βελτίωσαν τις τεχνικές τους πάνω στην χαλιναγώγηση σκλάβων, αυτοί οι εύποροι πλέον απέκτησαν σκλάβους σε όλο τον κόσμο και χωρίς χρωματικές ιδιότητες και διακρίσεις. Πλέον και μετά απο updates που κάνανε στις τεχνικές τους όπως Παγκοσμιοποίηση, ΔΝΤ, διπλωμάτες κλπ κλπ, έχουν αποκτήσει τόση ισχύ που θεωρητικά κανείς δεν μπορεί να μας ελευθερώσει.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι η δημιουργία Χωρών-Σκλάβων. Δηλαδή αντί να φέρουν υπο την εξουσία τους πολίτες, φέρουν τα κράτη αυτών (Τις κυβερνήσεις τους) με σκοπό αυτές να κάνουν την δουλεία τους.
Και δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά στον ευάλλωτο στις πολυέλειες μέσο άνθρωπο να υποπέσει στο δόλωμα που του βάζουν και στο τέλος να δεί την αλυσίδα γύρω απο τον λαιμό του.

Μετα τον δεύτερο Παγκόσμμιο πόλεμο έδωσαν στους περισσότερους λαούς πολύ χρήμα, χρήμα το οποίο είχαν δημιουργήσει εικονικά μέσω ομολόγων απο τις τράπεζες που είχαν 5 με 6 οικογένειες σε όλο τον κόσμο.Όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα μας. Επι είκοσι ολόκληρα χρόνια είδαμε την Ελλάδα της χούντας, της λιτότητας και της μετριοφροσύνης να μετατρέπεται σε έναν παράδεισο κατανάλωσης και ανάπτυξης όλων των παραγόντων. Είδαμε ξαφνικά μια χώρα που θεωρητικά είχε ένα μικρό οικονομικό κεφάλαιο μετά την Χούντα, να μοιράζει επιδόματα και δώρα στον λαό της. Να ανεβάζει μισθούς και να χαρίζει συντάξεις.Είδαμε δημόσιους υπαλλήλους να λαμβάνουν εκτός του μηνιαάιου τους μισθού, να λαμβάνουν επιδόματα που πολλές φορές ξεπέρναγαν και το συνολικό πόσο που έπαιρναν τον μήνα.
Και επειδή όταν δώσεις σε έναν επινασμένο να φάει μπριζόλα δεν υπάρχει περίπτωση να σε ρωτήσει που την βρήκες,αν σου περισεύει και το σημαντικό αν θα του κοστίσει κάτι,έτσι και σε μας κανένας εκείνη την περίοδο δεν αναρωτήθηκε που βρέθηκαν τα λεφτά.
Τα λεφτά λοιπόν όπως όλοι πλέον (αν και αργα) γνωρίζουμε ήρθαν απο εξωτερικό δανειο που πηρε η χώρα μας. Όμως κάνεις δεν είδε το αντάλλαγμα. Και το αντάλλαγμα δεν ήταν ούτε οι τόκοι, όυτε οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις (που ουτως η αλλίως ήταν υπερβολικά ψηλες).
Το αντάλλαγμα είναι η υποταγή μας.Όπως λένε και οι ορθόδοξοι,καθολικοι και άλλοι ιερείς....η ψυχή μας.


Υπάρχουν λοιπόν σήμερα δυο ειδών σκλάβοι.

α) οι σκλάβοι των τριτοκοσμικών χωρών και
β) οι σκλάβοι των πολιτισμένων χωρών.

Οι σκλάβοι των τριτοκοσμικών χωρών

Δεν είναι όλοι απο τις χώρες της Αφρικής και της Νότιας Ασίας. Και αυτό γιατί σκοπίμως δεν αφήσανε να αναπτυχθούν αυτες οι πλούσιες χωρες έτσι ώστε να βρίσκουν φτηνά εργατικά χέρια. Βλέπεις για να αγροάσεις αυτή την υπέρχη μπάλα ποδοσφαίρου με κόστος 15€ ένα παιδί ηλικίας 7-12 ετών εργάστικέ κάτω απο άθλιες συνθήκες για να στην φτιάξει με κόστος μόλις 2€ (υλικά και εργατικά). Αυτό λοιπόν συνέφερε τις μεγάλες βιομηχανίες ένδυσης (Κυρίως) αλλά πλέον και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτοι οι σκλάβοι λοιπόν δουλέυουν για να ζήσουν.Για να φάνε.Για να μπορέσουν να ταϊσουν τις οικογένειες τους.
Είναι πολλά τα βίντεο που κυκλοφορούν με τις συνθήκες εξαθλίωσης που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να μαζέψουν ένα πόσο που αντιστοιχεί στην τροφή τους και μόνο.

Οι σκλάβοι των πολιτισμένων χωρών.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα.Εδω οι σκλάβοι λειτουργούν σαν θύματα υπνοτισμού. Με υπερόπλα όπως τηλεόραση, κινητά, υπολογιστές, social media, Marketing tricks και άλλα καταφέρνουν να οδηγούν τους σκλάβους εκεί που θέλουν.Το περίεργο είναι ότι οι σλάβοι αυτοί ξεκινούν να δουλεύουν για την πολυτέλεια, όπως είναι ακριβα κινητα, αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, υπηρεσίες επι πληρωμη στο διαδύκτιο κλπ και καταλήγουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.



Και το χειρότερο όλων είναι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνουν να το κάνουν αυτό. Μέσω του ίδιου μας του μυαλού.Δεν είναι τυχαίο το σκάνδαλο του Facebook.Πόσες φορες είδατε διαφημίσεις απο προϊόντα που τυχαία ψάχνατε αυτον τον καιρό;


Το διαταύτα είναι ότι τα χαρτιά των τότε σκλάβων μετατράπηκαν πάλι σε χαρτιά αλλα με αξία.Τα χρήματα.



Φωτο-Olympiaprasinoi.gr,ΕΛΛΑΣ - WordPress.com

Σχόλια