Πως η Ελευθερία λόγού έχει γίνει όπλο αυτών που θέλουν την φίμωση μας!!!Ακόμα θυμάμαι τον ΓΚιόλια.....

Είναι άξιο απορίας πώς καταφέρνουν να μετατρέψουν ένα όπλο του λαού για ελεύθερη φωνή σε όπλο αυτοκαταστροφής του. Θυμάμαι πρίν 8 περίπου χρόνια όταν ξεκίναγα το Windmo ήμασταν μερικές δεκάδες μόνο Blog στην Ελληνική Στρατόσφαιρα με μόνο σκοπό να χτυπήσουμε τα ειδησιογραφικά κανάλια που μέχρι τότε γεμίζανε με άχυρα τα μυαλά μας.
Αν εξαιρέσεις δυο-τρία site γνωστών δημοσιογράφων όπως η zougla.gr αλλα και μετέπειτα το thema.gr δεν υπήρχε ακόμα η εισβολή των ΜΜΕ στην blogοσφαιρα. 

Θυμάμαι ακόμα πως ένα blog όπως το Troktiko του αείμνηστου Γκιόλια είχε σπάσει κάθε ρεκόρ views μετρώντας πάνω απο 1,5 εκ. προβολές ημερησίως. Και ακόμα θυμάμαι πως με διάφορες αναρτήσεις του είχε σοκάρει όλους τους βολεμένους. Εξου και η δολοφονία του έγινε πρωτοσέλιδο παντού. 

Η ελέυθερη φωνή της Blogoσφαιρας απο εκείνη ουσιαστικά την στιγμή και μετά (για τα ελληνικά δεδομένα πάντα|) άρχισε να φθείρεται. Ξεπετάχθηκαν διάφοροι ιστότοποι που με σημαία την ελέυθερη δημοσιογραφία, φυτεύανε στα μυαλά μας τα μετονομαζόμενα :Fake news: 

Και κάπως έτσι τελείωσε η επίσημη εκδοχή της ελευθερης φωνής. Αυτή τη στιγμή μετράμε εκατοντάδες χιλιάδες blog μόνο στην Ελλάδα και θεωρητικά πάνω απο το 70% είναι "φτιαχτά" και απο αυτό το ποσοστό, το 50% είναι απο επιφανείς δημοσιογράφους που έχουν τυφλούς ακόλουθους που πιστεύουν ότι τους ανοίγουν τα μάτια.

Πλέον η ελευθερία λόγου καθώς και οι πραγματικές ειδήσεις κρύβονται μέσα σε υπόγειες στοές του κυβερνοχώρου ,σε ανώνυμα blogs με χαμηλές προβολές που στο τέλος είτε ερημένουν είτε ενσωματόνονται προς χάρην της οικονομίας σε μεγαλοκαρχαρίες, είτε στο λεγόμενο Σκοτεινό δίκτυο (Deep-Dark Web) όπου μέσα απο Δολοφόνους,παιδεραστες,μαφιόζους,κτηνοβάτες,εκβιαστές αλλα και παραχαράκτες  μπορείς να βρείς μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις που ενδεχωμένος να μην θέλουν οι πολλοί να μάθεις. Κάπως έτσι βγήκε και το Wikileaks.

Η αλήθεια λοιπόν κρύβεται. Η αληθεια διδάσκει σε κρυφό σχολείο, μέσα στις μαυρες στοές του κυβερνοχώρου όπου και προσπαθεί να διασωθεί απο όλη την μαυρίλα και την εξαθλίωση που συναναστρέφεται τριγύρω της. 

Υπάρχει όμως και ένα ΑΛΛΑ στην όλη υπόθεση και εδω παρακαλώ όσους άντεξαν να διαβάσουν το άρθρο μέχρι εδω να δώσουν προσοχή

Εχω στην κατοχή μου πολλά sites που με όπλο την ΑΛΗΘΕΙΑ φυτεύουν στον κόσμο τις ειδήσεις που θέλουν οδηγόντας τους σε συγκεκριμένες ενέργειες ανάλογα με τα γουστα ή τις εντολές των ¨αφεντικών τους¨.
Πως θα σας φαινόταν αν για παράδειγμα μια είδηση που διαβάσατε σε πάνω απο 10 sites-blogs και πλέον είστε σίγουρος και πεπεισμένος ότι είναι αληθεια είναι μια είδηση με σκοπό να σας οδηγήσει σε συγκρκριμένες ενέργειες;
Αν για παράδειγμα μια επίθεση δεν έχει γίνει ποτέ, αλλα σκοπός αυτής της :fake: είδησης καθώς και πολλών άλλων συγκεκριμένων, είναι να σας κάνουν να νιώθετε ανασφαλείς στην περιοχή αυτή και, να πέσει η αντικειμενική αξία των ακινήτων για να μπορέσει να αγοραστεί απο κάποιον μεγαλοεπιεχειρηματία. Δεν θα πάω μακρυα, αλλά θα σας δώσω ένα tip. Μπορείτε να δείτε στην Κυψέλη της Αθήνας ποιος-οι είναι οι ιδιοκτήτες με τα περισσότερα ακίνητα;


Σχόλια