Η Μακεδονία και τα δεδομένα.

Δεν έχω πάρει θέση ακόμα για το "Σκοπιανο" μιας και ο ντόρος που έχει γίνει είναι τεράστιος και ο καθένας σίγουρα πια βαριέται να διαβάζει αναλύσεις ιστορικές και πολιτικές.
Το μόνο που θα κάνω είναι μερικές επισημάνσεις που πρέπει να ακουστούν.
Πάμε λοιπόν στα δεδομένα:

1) Τα Σκόπια ΔΕΝ ειναι Μακεδονία και ούτε πρόκειτε να γίνουν.Και αυτό γιατί ο λαός τους είναι Σλάβοι που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε πρώην Μακεδονικό έδαφος.

2) Παραδέχθηκαν (και εκεί στηρίζει την νίκη του ο Αλέξης Τσίπρας) ότι ο μέγας Αλέξανδρος καθώς και ο όρος Μακεδονικός λαός δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τους Σκοπιανούς. Αυτό βέβαια δεν έχει λογική μιας και υπεγράφη η συμφωνία που τους ονομάζει Μακεδόνες.

3) 25 χρόνια διαμάχης για το όνομα. 25 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει αυτό το φλέγων ζήτημα. Γιατί άραγε; Γιατί μήπως καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να πάει κόντρα σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους που θέλουν υπο τον έλεγχο τους τα Βαλκάνια; Δώσαμε και δίνουμε τα πάντα ως Ελληνες και η κοροϊδία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση του Λαού (Λόγο αριστερης νοοτροπίας) έχει δόσει τα περισσότερα.

4) Ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι ο Τσίπρας πήρε μια απόφαση κόντρα στο 80% του Ελληνικού πλυθισμού. Και λέω ανεξήγητο διότι μου κάνει εντύπωση πως λειτούργησε τόσο "χουντικα" είδικά σε τόσο λεπτό θέμα. Το σενάριο της συντριβής σε επερχόμενες εκλογές να τον ώθησε σε κινήσεις που θα χαράξουν το όνομα του στην ιστορία είτε αρνητικά είτε θετικά. Γιατί τα διθυραμβικά σχόλια του ξένου τύπου με προβληματίζουν πολύ.

5) Δεδομένό ήταν και η αποτυχία της πρότασης μομφής που έκανε η ΝΔ στην κυβέρνηση. Με 153 ακόλουθούς η ΝΔ ή δεν έχει ιδέα τι γίνεται ή απλά ήθελε να διαλύσει τους ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Αν ήθελε το δευτερο μιλάμε τότε για κίνηση ματ του Κυριάκου που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

6) Το μετά είναι ένα δεδομένο που η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει και εμείς απλά περιμένουμε.Γιατί όπως έχω ξαναπεί το μετά μετράει τελικά.

Σχόλια