Την ίδρυση δεξιού κόμματος ανακοίνωσαν Μπαλτάκος - Καμμένος

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό αλλά και οι δημοσκοπήσεις, συμβατικές ή διαδικτυακές, είχαν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση κόμματος στα «δεξιά της ΝΔ».

Την Τρίτη το πρωί εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Δημήτρη Καμμένο, σύμφωνα με την οποία ιδρύεται πολιτικός σχηματισμός - κόμμα, ο οποίος κατά τους συνιδρυτές του θα έχει χαρακτηριστικά «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».

Όπως πληροφορείται το zougla.gr, στα σχέδια των Τάκη Μπαλτάκου και Δημήτρη Καμμένου είναι η επέκταση του πολιτικού αυτού σχηματισμού με συνεργασίες από άλλα κόμματα και κινήσεις πολιτικές που κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.

Σε αυτό το πλαίσιο και από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πυκνώσουν οι επαφές με κινήσεις, κόμματα και πρόσωπα, όπως του Βασίλη Καπερνάρου, του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Κυριάκου Βελόπουλου κ.ά., με στόχο τη συνεργασία κι όχι την υπαγωγή στο υπό ίδρυση κόμμα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι πρωτεργάτες.

Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή θα διαδραματίσει τελικά η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. 

Τον «άσο» αυτόν κρατά, βεβαίως, ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να καταλήξει σε έναν πρώτο τελικό σχεδιασμό αμέσως μετά την επάνοδό του από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Δύο στοιχεία θα καθορίσουν την τελική επιλογή του Μαξίμου.

Το πρώτο αφορά στην ανθεκτικότητα του κυβερνητικού σχήματος και άρα της συγκυβέρνησης και το δεύτερο καθοριστικότερο στοιχείο έχει να κάνει με την έκθεση του οικονομικού επιτελείου μέσω της οποίας θα ξεκαθαρίζεται η μεταμνημονιακή πορεία και οι οικονομικές και πολιτικές επιλογές που μπορεί να διαθέτει ο πρωθυπουργός για τις επόμενες κινήσεις του.

Βεβαίως, το θέμα της περικοπής ή όχι των συντάξεων αποτελεί το στρατηγικό όπλο της κυβέρνησης, ωστόσο δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το πώς και πού θα βρεθούν τα οικονομικά ισοδύναμα προκειμένου να καλυφθεί το κονδύλιο σε περίπτωση μη περικοπής τους από 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στο zougla.gr για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Ακούστε τη δήλωση:


Επισημαίνεται πως προ ημερών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε αναφερθεί δύο φορές στο όνομα του Τάκη Μπαλτάκου, την πρώτη καταλογίζοντάς του πως «παρέσυρε» βουλευτές του κόμματος σε συζητήσεις και συνεννοήσεις με τρίτους παράγοντες, καθώς και ότι επί της ουσίας είναι καθοδηγητής του «σαμαρικού μπλοκ» εντός της ΝΔ.

Τότε ο Τάκης Μπαλτάκος είχε δηλώσει μέσω του zougla.gr πως «όλα αυτά είναι ανοησίες».

Η ανακοίνωση των Τάκη Μπαλτάκου και Δημήτρη Καμμένου

«Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεσή μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος» αναφέρουν, σε κοινή δήλωσή τους, οι Παναγιώτης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος.

Σκοπός του δεξιού κόμματος είναι, όπως σημειώνουν, «η διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτήν την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος, γίνεται γνωστό με την ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:

«Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

»Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

»Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

»Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.
Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το "Μακεδονία ξακουστή".
Και παρά δύναμιν τολμηταί».

Σχόλια