Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιέρωμα στον Ζιοβάνι Ντε Ολιβέιρα


Μπορεί κατά καιρούς να ήρθαν μεγαλύτερα ονόματα απ' αυτόν στο μεγάλο λιμάνι... Μπορεί να μην "βούλιαξε" το αεροδρόμιο, όπως συνέβη σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών... Μπορεί εκείνη την περίοδο που κατέφθασε, να μην έκανε το ίδιο... γκελ ακόμα και με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Καλά όλα τα προαναφερθέντα, σωστές οι εκτιμήσεις, όμως υπάρχει και ένα "αλλά", το οποίο κάνει όλη την διαφορά!

Ο Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα ήταν, είναι και θα παραμείνει εσαεί ο ΜΑΓΟΣ! Το απόλυτο ποδοσφαιρικό είδωλο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ο παίκτης εκείνος που προκαλεί ανατριχίλα και μόνο η προφορά του ονόματός του. Ο ένας και μοναδικός, ο αγαπημένος όλων, το αστέρι του Θρύλου, η απόλυτη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ναι, αυτός ήταν ο "Ζιο" και τα όσα έκανε πάνω στο χορτάρι από το 1999 ως το 2005, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ και από κανέναν.

Ποιος ξεχνάει τα δυο γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ανεπανάληπτο 3-3 στο ΟΑΚΑ... Ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίστευτο μυτάκι στον Αντώνη Νικοπολίδη στο 1-4 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη λόμπα στο αλήστου μνήμης 5-4 με τον Ηρακλή για το Κύπελλο ή αυτή στον Μοντραγκόν στην 3άρα με την Γαλατασαράι στη Ριζούπολη... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον απίστευτο συνδυασμό με Καστίγιο και Ριβάλντο στο 5-1 με τον ΠΑΟΚ στο νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ειναι πολλά αυτά που έχει να θυμάται κάποιος από τον Τζιοβάνι, ο οποίος τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για έξι χρόνια και προσέφερε τα μέγιστα. Πήρε πολλά, όμως προσέφερε και πολλά, αποτελώντας πάντα το Νο1 αγαπημένο παιδί για τον απαιτητικό ερυθρόλευκο κόσμο.

Ζιοβάνι Ντε Ολιβέιρα οε, οε...!!!












http://www.thrylos.gr

Σχόλια