Έφτασε ξανά η εποχή των Παγετώνων στην Ευρώπη;

Δείτε φωτογραφίες -Πάνω από 40 οι νεκροί τα τελευταία 24ωρα με την γηραιά ήπειρο να είναι θαμμένη στο χιόνι

Η Ακρόπολη είναι χιονισμένη, γράφει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν θαμμένες στο χιόνι με τους ειδικούς να ενοχοποιούν την κλιματική αλλαγή για το φονικό κύμα ψύχους. 

Νέα μελέτη του Wei Lui, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Yale αποκαλύπτει ότι η συνεχιζόμενη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές αλλαγές στο ρεύμα του Ατλαντικού Ωκεανού με την Ευρώπη να παραπέμπει στην... Εποχή των Παγετώνων.

Το ρεύμα αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Star», είναι μία φυσική διαδικασία που μεταφέρει θερμότητα από τις θερμότερες χώρες στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού περιλαμβάνοντας τη Βόρεια Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών, η Εποχή των Παγετώνων θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή της σε 300 χρόνια. Όμως, εάν υπάρξουν καταστροφικές αλλαγές στο ρεύμα του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές περιοχές της βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης σε παγωμένες αχανείς εκτάσεις.


Ο ήλιος λάμπει πάνω από τον πάγο που έχει σκεπάσει στην πλατεία Trafalgar στο Λονδίνο


Ενας άνδρας περπατάει μέσα στο χιόνι στο Κόσοβο με το θερμόμετρο να δείχνει 29 βαθμούς κάτω από το μηδέν


Τριαντάφυλλα στέκονται όρθια στο παγωμένο συντριβάνι του Ναϊάδες, στο κέντρο της Ρώμης


Ένας άνδρας με ένα σκύλο περπατούν μέσα στο χιόνι σε πάρκο του Βελιγραδίου


Η γέφυρα Golden Horn στην Κωνσταντινούπολη είναι σκεπασμένη από χιόνι ενώ άνθρωποι το απολαμβάνουν βγάζοντας φωτογραφίες


Η εικόνα στη γέφυρα της Ελευθερίας στον ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη μοιάζει μαγική


Κεντρικός δρόμος στην ανατολική Γερμανία είναι σκεπασμένος με χιόνι ενώ τα εκχιονιστικά επιχειρούν να τον ανοίξουν
Πάνω από 40 οι νεκροί από το φονικό κύμα ψύχους 

Κι ενώ ο καθηγητής του Yale κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει την Ευρώπη ξεπερνούν τους 40 τα τελευταία 24ωρα ενώ οι νεκροί στην Πολωνία από την 1η Νοεμβρίου έχουν ξεπεράσει τους 65.

Οι αρκτικές θερμοκρασίες που πλήττουν πολλές χώρες της Γηραιάς ηπείρου έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.
 
Στη Σερβία σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έδειξε μείον 25 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική Γαλλία, τα προβλήματα είναι έντονα ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία.

Στη Γερμανία οι κλήσεις σε Πυροσβεστική συνεχίζονται για προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Δυσκολότερη είναι η κατάσταση στα βόρεια και στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ ειδικά το Αμβούργο αντιμετωπίζει επίσης σημαντικά προβλήματα. 

Στην Ιταλία, τα συντριβάνια στη Ρώμη παραμένουν παγωμένα. Στη γειτονική χώρα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα θάνατοι εξαιτίας του κρύου. 

Στην Πολωνία, πάνω από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες εξαιτίας του χιονιά. Στις ορεινές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος έδειξε μείον 30 βαθμούς Κελσίου! Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Τουρκία ενώ οι τουρκικές αερογραμμές «Turkish Airlines» έχουν καθηλώσει στο έδαφος πολλά αεροπλάνα.

Στη Σερβία ο υδράργυρος σε πολλά χωριά έδειξε μείον 26 βαθμούς Κελσίου ενώ πολλές περιοχές έχουν αποκλειστεί

Σχόλια