Η Μεταμόρφωση του Αλίμου


Ο Άλιμος ή για τους παλιούς το Καλαμάκι (Ανω και Κάτω), ήταν πόλος έλξης των περισσότερων κατοίκων της Αττικής αλλά και αρκετών τουριστών μέσω της Μαρίνας που είναι μια απο τις ομορφότερες των Βαλκανίων. Ήταν πάντα αυτό που λέμε συχνά πυκνά τους καλοκαιρινούς μήνες, μια απόδραση σε κοντινή παραλία της Αττικής. 
Οι περισσότεροι Θεωρούσαν τον Άλιμο "τα καλοκαιρινά τους μπάνια" μέχρι να έρθει ο καιρός για να φύγουν διακοπές. Ξεκινόντας απο όλα τα σημεία της Αθήνας καταφθάνουν και κατακλίζουν τις παραλίες του Αλίμου απο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου μέχρι και όσο κρατάνε οι ζέστες.
Το θέμα όμως για τους μόνιμους κάτοικους ήταν ότι πέραν απο μια ωραία παραλία  στην Αθήνα δεν ήταν τίποτα άλλο. Το εμπορικό της κομμάτι έμενε πάντωτε ανεκμετάλευτο. 



Βλέπουμε λοιπόν δυο πολύ ομορφες παραλίες, την  ελευθέρας εισόδου παραλία του Αλίμου και την γνωστή πλέον "Ακτή του Ήλιου". Την καφετέρια "ΟΣΤΡΙΑ" που μετονομάστικε σε Penarubia, ενα πάρκο που έχριζε επισκευής ακόμα και στις πόρτες εισόδου του και ένα μίνι παιδότοπο που ακόμα και ο χλοοτάπιτας είχε μια χρέωση να τον πατήσεις.

Όλα αυτα τα τελευταία τρία χρόνια σταδιακά άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν.
Το παραλιακό μέτωπο λοιπόν, πλέον έχει όνομα και με βάση τα ΜΜΕ αλλα και τις Δηλώσεις του Δημάρχου κ.Ανδρέα Κονδύλη, η "ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ" κάνει αισθητή και με το παραπάνω την παρουσία της.

Απο το απόλυτο Beach Bar BOLIVAR που φέρνει συνέχεια ονόματα  και δημιουργεί events προσελκύοντας δεκάδες κόσμο καθημερινα μέχρι το εξοτικό Penarubia.
Απο το στολίδι των πολιτιστικών κέντρων το CINE ALIMOS μέχρι το AKANTHUS και το BLUE.

Η παραλιακή ζώνη έχει γίνει πλέον πόλος έλξης εκατοντάδων ελλήνων και όχι μόνο.


Το Bolivar είδικότερα έχει γίνει και Must μιας και προσεκλύει μεγάλα ονόματα της μουσικής. Με τον μεγάλο superstar Dj Μιχάλη Τσαουσόπουλο να το τιμάει αρκετές φορες.

Ποιος δεν θα ήθελε να πίνει το ποτό του κάτω απο τα Αστέρια της Νότιας Αττικής υπο τους ήχους του Τσαουσόπουλου; Σίγουρα το εν λόγο σημείο δεν υστερεί σε τίποτα απο αντίστοιχα σε διάσημα Ελληνικά νησια.





Για το CINE ALIMOS δε τα λόγια είναι περιττά. Δεν νομίζω ότι χωράει καμία είδους κουβέντα για το αν ειναι ενα έργο στολίδι ή όχι. Προσωπικά απο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του παιδότοπου αγνώστου προελέυσεως και ασφαλείας προτιμώ το Θερινό σινεμά.
Και το θετικό της υπόθεσης, εξου και αναφαιρόμαστε σε ενα πολιτιστικό στολίδι του Δήμου, είναι οι προσωπικότητες που ελκύει καθώς και η ποιότητα των ταινιών που ανεβάζει. Όπως και να το δει κανείς είναι έργο ριζικής αλλαγής του Δήμου.

Σύμφωνα με διοργανωτές καλοκαιρινών διακοπών και αντζέντιδες ξένων κρατών κυρίως η Μαρίνα Αλίμου έχει μια αύξηση αρκετα σημαντική το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου σε επισκεψιμότητα.
 Ο συνδιασμός μιας ομορφής και "άνετης" Μαρίνας με την πλέον εμπορική γύρω περιοχή έχει γίνει πόλος έλξης και σταθμός για πολλούς ταξιδιώτες που περνούν τις διακοπές τους σε πλωτά "ξεναδοχεία".

Και δεν μιλάω καθόλου για το έργο σταθμός σε όλη την παραλιακή ζώνη την πεζογέφυρα.



Όπως ήδη έχετε καταλάβει είμαι κάτοικος Αλίμου.Όμως 8 χρόνια που διατειρώ το Blog δεν εχω αναφαιρθεί ποτέ στον Δήμο που με γέννησε και με μεγάλωσε, παρα μόνο σε περιπτώσεις που γινόταν επίκεντρο κακών ειδήσεων. Όμως πλέον μπορώ να λέω οτι ο Δήμος ειναι πολος έλξης. Οταν μιλας για Γλυφάδα, μιλας για εμπορικό κεντρο.Όταν μιλάς για Ελληνικό μιλάς για Αθλητικό κέντρο (τουλάχιαστον μέχρι να γίνει το πάρκο), όταν μιλάς για παλαιό Φάληρο, μιλάς για μια όμορφη βόλτα οικογενειακώς. Πλέον όμως για τον Άλιμο μιλας για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου συνδιάζει οικογένεια, βόλτα, διακοπές, πολιτισμό, διασκεδαση και άπλετη νυχτερινή ζωή. 

Αναμφισβήτητα ένα μεγάλο έργο του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη που απο την πρώτη μέρα έδειξε ότι θα αλλάξει τον Άλιμο και το έκανε.

Καλώ λοιπόν τους επισκεπτες του Αλίμου σε όποιο μέρος και αν είναι να στείλουν μέσω e-mail ή και σε μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα τις δικές τους φωτογραφίες απο τον Άλιμο.
Εμείς απλά θα φροντίσουμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο Αλιμιώτικο Album.

Σχόλια

  1. Το άρθρο έχει σοβαρές ελλείψεις και ίσως ανακρίβειες. Ο συσχετισμός της πεζογέφυρας με την μαρίνα δεν είναι σωστός. Είναι αρκετά μεγάλη η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει ο τουρίστας όταν μπορεί να περάσει απέναντι από το φανάρι στην Eurobank και να φτάσει στην αρχή της αγοράς Θουκυδίδου αμέσως.Όσο για τις παραλίες του Αλίμου έχετε σταματήσει στο BLUE. Υπάρχει μια ακόμα παραλία ελεύθερη με τα αντίστοιχα μαγαζιά της καθώς και η παραλία του Άγιου Κοσμά. Δεν θέλω να ακυρώσω το άρθρο σας το οποίο είναι πολύ ωραίο, απλά το συμπληρώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....