Τριετές «πάγωμα» μισθών στον ιδιωτικό τομέα


Το «πάγωμα» των μισθών για τρία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, «η απόφαση έχει ληφθεί και θα εξειδικευτεί», ενώ ο τρόπος που αυτό θα γίνει είναι νομοθετικό θέμα.

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα αλλαγών στη συζήτηση μέσα στην εβδομάδα, επισήμανε ότι για τα εργασιακά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι υπάρχει περιθώριο για να υπάρξει σύγκλιση με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, έστω και αυτή τη στιγμή, με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να ενσωματώσουμε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις και αλλαγές είναι προς το καλύτερο, εφόσον φυσικά είναι συμβατές και με το γενικότερο πνεύμα του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοθετήματος».

Πρόσθεσε δε, ότι και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής γίνεται συζήτηση και ότι εάν σε αυτή οι βουλευτές προτείνουν αλλαγές, που είναι βελτιωτικές και συμβατές, θα γίνουν δεκτές και πως εν τέλει θα αποφασίσει η Ολομέλεια, την επόμενη εβδομάδα.

"Μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται το πόσο αποκρουστικό και επικίνδυνο είναι το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ


http://www.skai.gr/news

Σχόλια