Έκκληση βοήθειας για το Πακιστάν!


Το Βόρειο Πακιστάν δοκιμάζεται από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιώνσχεδόν 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από αυτή την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Πακιστάν. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι ασθένειες που προέρχονται από το νερό, συνεχίζουν να επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως παιδιά, που ζουν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Η έλλειψη πόσιμου νερού και φαρμάκων, προκαλεί κάποιες από τις ασθένειες που σχετίζονται με την πλημμύρα, όπως μόλυνση του αναπνευστικού και διάρροια, με θανάσιμες πολλές φορές προεκτάσεις. Τα δαγκώματα από φίδια είναι επίσης ένα σοβαρό ιατρικό ζήτημα.

Στα βορειοδυτικά της χώρας, εκεί όπου συνέβησαν οι πρώτες πλημμύρες, η στάθμη του νερού δεν έχει ακόμα υποχωρήσει και η καταστροφή θυμίζει περισσότερο σεισμό παρά πλημμύρα, με γέφυρες να έχουν καταρρεύσει και σπίτια να έχουν καταστραφεί. Στο νότο, πολλές από τις πληγείσες περιοχές βρίσκονται ακόμα κάτω από την στάθμη του νερού. Εκατοντάδες χωριά και αγροτικές εκτάσεις έχουν καταστραφεί και είναι πιθανό η πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος να αργήσει ακόμα και ένα χρόνο.

www.supportunicef.org/pakistan/mtv

Σχόλια