SOS από τη Νasa : ο Ήλιος απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012!


Στα δύο δισεκατομμύρια λίρες υπολογίζεται ότι θα φθάσει ο προϋπολογισμός για τα μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 ενώ τα ταμεία των βρετανικών εταιρειών κάνουν «χρυσές δουλειές».

Και ενώ όλα είναι έτοιμα στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο για να υποδεχθεί τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ήλιος έχει «άλλα σχέδια». Eπιστήμονες της ΝASA φαίνεται να ανησυχούν για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012 (!!) στην πόλη του Λονδίνου.

Η αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας, θα μπλοκάρει τις τηλεπικοινωνίες!

«Η αναμενόμενη αύξηση της έντασης ηλιακής ακτινοβολίας θα προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό γιατί θα φάνε ένα «γερό χτύπημα στη μέση» από τον… Ήλιο» προειδοποιεί ο Richard Harrison, από το κέντρο διαστημικής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης Rutherford Appleton Laboratory.

Η ένταση της ηλιακής δραστηριότητας έχει προκαλέσει το σύσσωμο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας κάτι που αποδεικνύει και η έναρξη λειτουργίας του νέου διαστημικού εργαστηρίου της NASA που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο διαστημικό εργαστήριο της NASA, οι ελπίδες των Άγγλων

Κοινό μυστικό στους κύκλους των επιστημόνων που παρατηρούν τον Ήλιο είναι ότι, η αύξηση της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μετάδοση ραδιο-κυμάτων από δορυφορικά και επίγεια συστήματα τηλεπικοινωνιών.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου διαστημικού εργαστηρίου της NASA προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου γιατί η επιστημονική κοινότητα θα είναι σε θέση να τους ενημερώνει για τα ηλιακά φαινόμενα και τις μαγνητικές καταιγίδες που καταφθάνουν, έτσι ώστε να μειώνουμε, με τη σειρά τους, τις βλάβες που θα προκληθούν αναπόφευκτα στους δορυφορικούς αναμεταδότες.

Το διαστημικό εργαστήριο της NASA θα τεθεί σε πενταετή τροχιά γύρω από τη Γη, με στόχο την αναζήτηση των αιτιών της ακραίας ηλιακής δραστηριότητας, όπως οι ηλιακοί άνεμοι και οι βίαιες εκρήξεις στην ατμόσφαιρα του Ηλίου (CMEs). Το εργαστήριο θα μπορεί να στέλνει στη Γη κάθε 0,75 δευτερόλεπτα, εικόνες του Ηλίου με ανάλυση δέκα φορές μεγαλύτερη από την High Definition ανάλυση των σύγχρονων τηλεοράσεων.

Επιπλέον θα μπορεί να στέλνει 50 φορές περισσότερα δεδομένα προς αξιοποίηση κάτι που καμία προηγούμενη αποστολή της NASA δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα σε καθημερινή βάση θα στέλνει δεδομένα στη Γη που θα αντιστοιχούν στο “κατέβασμα” 500 χιλιάδων τραγουδιών από το διαδίκτυο.

Στη διετία 2008-2009, καταγράφηκαν περισσότερες από 250 ημέρες κατά τις οποίες δεν παρατηρήθηκαν σκοτεινές κηλίδες στην ατμόσφαιρα του Ηλίου, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μετά το 1913. Όμως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η δραστηριότητα του Ηλίου είναι πιο έντονη, δείχνοντας ότι ο Ήλιος είναι πιθανό να εισέρχεται σε μία πιο «ενεργή φάση» στον ενδεκαετή κύκλο του. «Η εκτόξευση του διαστημικού εργαστηρίου είναι απολύτως επίκαιρη και ίσως καταφέρει να μας γλυτώσει από τα επικείμενα προβλήματα» σχολιάζει ο καθηγητής Harrison.

Τι είπε ο αστροφυσικός κ. Χρίστος Γούδης στο Pyles.tv

Οι Pyles και η Μαργαρίτα Τζαγκαράκη, επικοινώνησαν με τον κ. Χρίστο Γούδη , Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας & Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου, και του ζήτησαν την άποψή του για το θέμα:

"Αναμένεται το μέγιστο των ηλιακών κηλίδων το 2011-2012. Το μέγιστο των ηλιακών κηλίδων συνεπάγεται και δραστηριότητα καταρρεύσεων μαγνητικών πεδίων στον Ήλιο, τοπικών μαγνητικών πεδίων στον Ήλιο. Αυτό σημαίνει "βομβαρδισμό" με σκληρή ακτινοβολία δηλαδή ακτίνες Χ και Γ, και με σωματιδιακή ακτινοβολία από τον Ήλιο. Εάν η δραστηριότητα είναι φοβερά έντονη , υπάρχει περίπτωση παρεμβολής και διακοπής της ηλεκτρονικής μετάδοσης όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων", μας είπε.

Στο ερώτημα εάν θα έχουμε πρόβλημα στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων ο κος Γούδης ήταν κατηγορηματικός: "Βεβαίως! Εάν είναι τόσο έντονη η ηλιακή δραστηριότητα θα αναγκαστεί κανείς να κλείσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές προκειμένου να τις προστατεύσει. Επειδή παρακολουθείται ο Ήλιος και επειδή τα σωματίδια αυτά κάνουν κάποιες μέρες να έρθουν στη Γη, θα το ξέρουμε αυτό από πριν. Ως εκ τούτου εάν είναι πράγματι πολύ έντονη η δραστηριότητα, που όμως αυτό δεν το ξέρουμε προς το παρόν, ώστε να μας αναγκάσει να κλείσουμε τα ηλεκτρικά μας συστήματα και αυτό συμπέσει με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, προφανώς υπάρχει πρόβλημα".

http://www.pyles.tv/

Σχόλια