«Τα φαρμακεία στην Ελλάδα θα πρέπει να λιγοστέψουν» δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος


Αμετακίνητος εμφανίστηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος όσον αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, υποστηρίζοντας πως «τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να λιγοστέψουν, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να δουν μία εκλογίκευση του κέρδους τους».

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, την Τετάρτη, θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να τσακωθούμε. Συζητάμε με λογική, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κάνουν παιχνίδια» είπε, διαμηνύοντας πως «αν κάποιοι απ' αυτούς επιμείνουν σε αυτά που θέλουν να κάνουν, υπάρχει και το υπουργείο Οικονομικών που απελευθερώνει 100 επαγγέλματα».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει άνοιγμα που να ευνοεί και τους ίδιους τους επαγγελματίες, αλλά να πηγαίνει και την Ελλάδα μπροστά.

Αναφορικά με το κέρδος των φαρμακοποιών, τόνισε ότι πρότασή του ήταν αντί για μείωση να πάμε στην επιστροφή, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα ταμεία θα πληρώνουν στην ώρα τους. Όσο για το ποσό της επιστροφής ο κ. Λοβέρδος είπε ότι υπάρχει προς το παρόν διαφωνία, αλλά όπως είπε, «δεν είναι αξεπέραστη».

Απαντώντας στις αντιρρήσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων τα Σάββατα ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επειδή είναι κλειστά τα ασφαλιστικά ταμεία, «λες και τα φαρμακεία δουλεύουν για τα ταμεία».

Όσον αφορά στο θέμα της κληρονομικότητας, σημείωσε ότι το επιχείρημα των φαρμακοποιών έχει σοβαρές πτυχές και παρακολουθείται με σεβασμό.

Ερωτηθείς για αποσπάσεις υπαλλήλων στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε «κινήσεις για ρουσφέτια».

«Μου φέρνουν πράξεις για αποσπάσεις υπαλλήλων από νοσοκομεία. Είπα να μη διανοηθεί κανείς να μου ξαναφέρει τέτοια χαρτιά γιατί δε θα τα υπογράψω και θα αρχίζω να κοιτάω ποιος προωθεί αυτές τις πράξεις. Και τώρα που μιλάμε γίνονται κινήσεις για ρουσφέτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν ντρέπεται για τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει, πως κοιμάται ήσυχος τα βράδια και ότι δεν φοβάται να κυκλοφορήσει στο κέντρο της Αθήνας.

http://www.tanea.gr

Σχόλια