Τα 2/3 των Βρετανών πιστεύουν στα φαντάσματα!


Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα έκαναν επιστήμονες από τη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα τα 2/3 των Βρετανών πιστεύουν στη μετά θάνατον ζωή, ενώ 1 στους 5 έχει νιώσει την παρουσία… φαντάσματος.

Της έρευνα ηγήθηκε η Dr Penny Sartori, ειδήμων σε θέματα μεταθανάτιας εμπειρίας στη Βρετανία. Για τα αποτελέσματα αυτής της πρωτότυπης δημοσκόπησης, ρωτήθηκαν 3.000 ενήλικες και όπως προέκυψε το 66% πιστεύει σε κάποια μορφή ζωής μετά τον θάνατο.

Το 35% όσων ρωτήθηκαν, εξομολογήθηκαν ότι πιστεύουν στην ύπαρξη του παράδεισου, ενώ το 22% δηλώνουν ότι θα… μετενσαρκωθούν! Το 58% πιστεύει ότι οι αγαπημένοι τους που έχουν φύγει από τη ζωή, βρίσκονται μαζί τους με τη μορφή πνεύματος, και το 40% δέχεται την ύπαρξη φύλακα αγγέλου.

«Βλέπουμε σημαντική αύξηση στους ανθρώπους που έχουν ζήσει μεταθανάτιες εμπειρίες» λέει η Dr Sartori, ενώ επισημαίνει πως: «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο ανοιχτόμυαλοι από παλαιότερα και πλέον πιστεύουν ότι η ψυχή μπορεί να ζήσει χωρίς το σώμα».

Η έρευνα, βγήκε με αφορμή την πρεμιέρα της νέας μεταφυσικής ταινίας του Clint Eastwood, Hereafter, με πρωταγωνιστή των Matt Damon. Ο ηθοποιός υποδύεται έναν άνδρα που συνδέεται ψυχικά με την μετά θάνατον ζωή. Το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει στις μεταφυσικές ικανότητες, ενώ ο 1 στους 5 έχει επισκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή του μέντιουμ.



Τα πνεύματα που οι Βρετανοί θα ήθελαν περισσότερο να επικοινωνήσουν μαζί τους είναι:
1. Πριγκίπισσα Νταϊάνα (19%)
2. Albert Einstein (10%)
3. Marilyn Monroe (8.3%)
4. Freddie Mercury (8 %)
5. Adolf Hitler (7%)
6. Michael Jackson (6.4%)
7. Elvis (6.2%)
8. Winston Churchill (6.1%)
9. Gandhi (4.4%)
10. John Lennon (4.3%)

http://www.protothema.gr/

Σχόλια