Χιόνια και προβλήματα σε πολλές περιοχές


Σημαντικές ζημιές στις θερμοκηπιακες εγκαταστάσεις της Κουντούρας, στα Χανιά προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που, χθες το βράδυ, έπληξε την περιοχή.

Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουντούρας, Αντώνη Μπιτσάκη, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού.

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές της Αχαΐας και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, ωστόσο η χιονόπτωση, δεν επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων στην Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, καθώς στο Κομπηγάδι ο δρόμος είναι κλειστός, ενώ μετά τις 9 το πρωί έκλεισε και η διαδημοτική οδός Περιστέρας - Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, χιονίζει σε όλα τα ορεινά του νομού Ηλείας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται κατα διαστήματα, με τη μορφή μπόρας, σε όλες τις ορεινές περιοχές της Λαμπείας και της Ανδρίτσαινας.

Ανάλογη εικόνα και στη Φολόη, με την χιονόπτωση να σημειώνεται πάνω από τα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο. Αυτή την ώρα, χιονίζει στο Πανόπουλο. Το θερμόμετρο στην περιοχή κυμαίνεται στους +1 με +2 βαθμούς Κελσίου.

Μπόρες με χιονόνερο σημειώνεται στα πεδινά. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν για λίγες ώρες, γρήγορα όμως από το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Παγετό περιμένουμε τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Οι δημοτικές ενότητες Λασιώνας, Φολόης και Λαμπείας ήδη απο τις προηγούμενες ημέρες έχουν εφοδιαστεί με αλάτι, για να ρίξουν στους δρόμους σε περίπτωση που αυτοί παγώσουν.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται, από νωρίς το πρωί και στα ορεινά του Νομού Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Χιόνι πέφτει, επίσης, και στον Νομό Έβρου, από τη Δράμα μέχρι την Ορεστιάδα.

http://www.protothema.gr

Σχόλια