Colin Firth:Αποκαλύψεις του παρελθόντος του λίγο πριν τα Όσκαρ!



Η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά», αλλά και σύσσωμοι οι κριτικοί κινηματογράφου είναι πεπεισμένοι ότι ο Κόλιν Φερθ θα είναι ο φετινός νικητής του Όσκαρ A' Ανδρικού Ρόλου. Δημοσίευμα της «Daily Mail», όμως, επισκιάζει τη λαμπερή εικόνα του ηθοποιού κάνοντας αναφορά στην οικογένεια που άφησε πίσω του όταν άρχισε η ανοδική πορεία του στο Χόλιγουντ.

Ο 50χρονος Κόλιν Φερθ είναι παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια με την Ιταλίδα παραγωγό Λίβια Γκουλιόλι, την οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μίας τηλεοπτικής σειράς. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λούκα και τον Ματέο, και ζει στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, το παρελθόν του Κόλιν Φερθ περιλαμβάνει μία ακόμη οικογένεια. Η 50χρονη πρώην ηθοποιός Μεγκ Τίλι, που ζει στον Καναδά λέγεται πως είναι ο έρωτας που ο Φερθ άφησε για χάρη της δόξας. Μαζί της ήταν επί πέντε χρόνια, και παρότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ, θεωρούσε ο ένας τον άλλο ως τον έρωτα της ζωής τους. Γνωρίστηκαν το 1989 και για καιρό ζούσαν μαζί σε ένα μικρό διαμέρισμα χωρίς τηλεόραση στον Καναδά. Εκείνη ήταν ανερχόμενη ηθοποιός που είχε προταθεί για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Agnes Of God». Τώρα πια προτιμά να βρίσκεται στο παρασκήνιο, να πλάθει πίτες και να γράφει βιβλία. Έχει παντρευτεί έναν άντρα που είναι εξίσου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σπάνια μιλά για τον Κόλιν Φερθ, υποστηρίζοντας απλά ότι παραμένουν φίλοι. Συνδετικός κρίκος, ωστόσο, είναι ο 21χρονος σήμερα γιος τους, Γουίλ. Στην επιτυχημένη περίοδο που διανύει ο πρώην σύντροφός της, όμως, αναφέρθηκε μέσω του blog της, όπου εξέφρασε τη χαρά της για τις συνεχείς βραβεύσεις του και τόνισε ότι πίνουν στην υγειά του.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ζει σε ένα χωριό έξω από το Βανκούβερ. Η παιδική της ηλικία ήταν σκληρή και δύσκολη, καθώς ο πατριός της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα διαλύθηκε όταν υπέστη σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη. Τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, στα 21 της. Βρέθηκε στο πλευρό της Γκλεν Κλόουζ και του Τζεφ Μπρίτζες, και στη συνέχεια, δίπλα στην Τζέιν Φόντα, στην ταινία που της χάρισε Χρυσή σφαίρα και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Όταν γνώρισε τον Κόλιν Φερθ είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά. Εκείνος είπε ότι την ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Αρχικά έμειναν στο Λος Άντζελες και μετά στο Βανκούβερ, γιατί εκείνη ήθελε να μεγαλώσει τα παιδιά της φυσιολογικά. Ο γιος τους Γουίλ γεννήθηκε το 1990, και παρότι ήταν πολύ χαρούμενοι, αποφάσισαν να μην κάνουν άλλο παιδί, για να μη βλάψει την καριέρα της.

Όταν ο γιος του ήταν δύο ετών, ο Κόλιν Φερθ αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο, για να ασχοληθεί σοβαρά με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η αδερφή του Κέιτ, είπε σχετικά: «Λατρεύει το γιο του, αλλά έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή σε ένα απομονωμένο σπίτι και στην καριέρα του. Ο Κόλιν είναι άτομο της πόλης που έχει ανάγκη τους φίλους του». Ο χωρισμός τους ήρθε ένα χρόνο μετά. Ο Φερθ προσπάθησε να κρατήσει επαφή με το γιο του και τα άλλα παιδιά τής Τίλι, με επισκέψεις στον Καναδά και συχνά τηλεφωνήματα.

Τότε ήρθε η επιτυχία που αναζητούσε. Κέρδισε το ρόλο του κυρίου Ντάρσι στη σειρά «Περηφάνια και Προκατάληψη». Γρήγορα γνώρισε τη νυν σύζυγό του, Λίβια. Παντρεύτηκαν το 1997. Από τότε η καριέρα του ήταν μόνο ανοδική με ταινίες όπως η «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς», το «Mamma Mia» και το «Fever Pitch». Σημαντική ήταν και η συνεργασία του με τον Tom Ford στο «Ένας Άνδρας Μόνος» και φυσικά, ο ρόλος του στο «Λόγο του Βασιλιά». Στο μεταξύ, ο γιος του, Γουίλ, μετακόμισε στο Λονδίνο και κυνηγά τη δική του καριέρα στο χώρο της υποκριτικής.


yupi.gr

Σχόλια