Πέθανε ο διάσημος κιθαρίστας Γκάρι Μουρ


Ο διάσημος ροκ κιθαρίστας Γκαρι Μουρ πέθανε, σε ηλικία 58 ετών, την Κυριακή, όπως μετέδωσε το BBC. Ο μάνατζερ των “Thin Lizzy” Ανταμ Πάρσονς ανέφερε ότι ο θρυλικός κιθαρίστας πέθανε στον ύπνο του νωρίς σήμερα το πρωί καθώς βρέθηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Costa del Sol της Ισπανίας, όπου βρισκόταν για διακοπές.

Ο γεννηθείς στο Μπέλφαστ καλλιτέχνης (4 Απριλίου 1952) ξεχώρισε για τις συνθέσεις του στη blues, hard rock και jazz μουσική.Σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε από το Μπέλφαστ στο Δουβλίνο για να αρχίσει μια μακρόχρονη και θρυλική πορεία στον χώρο της ροκ μουσικής.
Συνεργάστηκε με το το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα των “Thin Lizzy”, αντικαθιστώντας τον Eric Bell.

Ξεχωριστή στιγμή με το συγκρότημα ήταν η σόλο εκτέλεση το 1974 στο κομμάτι "Still in Love With You", από τον δίσκο "Nightlife".Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε με το άλμπουμ Grinding Stone που κυκλοφόρησε το 1973, ενώ ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές του έχει καταγραφεί το Still Got the Blues του 1990. Συνολικά κυκλοφόρησε 20 άλμπουμ.

Τα σόλο στην κιθάρα ήταν το σήμα κατατεθέν του Γκάρι Μουρ και δικαίως θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών.
Αξέχαστες επιτυχίες του είναι: “Still Got The Blues”, “ Empty Rooms”, "Walking by my self", "The Stumble", "The Prophet", "I can't wait until tomorrow" κ.α, ενώ συνεργάστηκε με τους BB King, Albert King και Greg Lake και άλλους.
Gary Moore - Still Got The Blues (Live)

Gary Moore - Walking by my self (Live)

Gary Moore Empty Rooms Live 1987

BB King / Gary Moore - The Thrill is Gone

Gary Moore - The Boys Are Back In Town (From "One Night In Dublin")


Σχόλια