Η Lady Gaga αντιγράφει την Madonna;


Στους κύκλους της μουσικής βιομηχανίας, συζητιέται έντονα πως η νέα μόδα της pop είναι η αντιγραφή του ύφους των κλασσικών τραγουδιών της Madonna, όπως το “Vogue” και το “Express Yourself”. Η πρώτη ακρόαση του “Born This Way” της Lady Gaga θύμισε σε πολλούς ακόμα περισσότερο την Madonna και το “Express...”.

H αλήθεια είναι ότι η 23χρονη pop star δείχνει να έχει επηρεαστεί αρκετά από την Madonna. Οι στίχοι του “Born This Way” αναφέρονται στην ελευθερία της σεξουαλικής έκφρασης χωρίς κανένα περιορισμό, ενώ παρόμοιο ήταν και το νόημα του “Express Yourself”, αν και περισσότερο διακριτικό. H μουσική του “Born This Way” μοιάζει με ένα εκσυγχρονισμένο, γρήγορο remix του “Express Yourself”, αν και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ηλεκτρονικό και funky.

Ως προς το attitude των δυο καλλιτεχνών, η Lady Gaga προτιμά να προκαλεί με κάθε τρόπο: Στίχοι, ερμηνεία, εμφάνιση,video clips, είναι τα κυριότερα εργαλεία της. Από την άλλη πλευρά, η Madonna κατάφερε από το ξεκίνημα της μέχρι σήμερα, να πάρει master στην τέχνη της πρόκλησης, πηγαίνοντας με έμμεσο ή και με άμεσο τρόπο, κόντρα στην λογοκρισία, με τραγούδια όπως το “Justify My Love” και το “Like A Virgin”.

Οι καταβολές Lady Gaga και Madonna είναι σίγουρα κοινές, τα τραγούδια τους είναι pop ακαταμάχητες λιχουδιές, ίσως ένα crash test ανάμεσα στα video clips τους να διαλευκάνει το μυστήριο.


mtvgreece.gr

Σχόλια