Alter: Ανακοίνωσε ότι σταματά το live πρόγραμμα


Την αναστολή μετάδοσης ζωντανού προγράμματος, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου, ο τηλεοπτικός σταθμός Alter. Με μία λιτή ανακοίνωση που δεν διευκρινίζει τίποτε - τακτική που ακολουθεί πιστά εδώ και τρεις μήνες ο σταθμός- ενημερώνει ότι ολόκληρο το πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε επανάληψη από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στο δελτίο τύπου δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά, στο χρονικό διάστημα για το οποίο θα ισχύσει η παραπάνω απόφαση, είναι όμως σαφές ότι αν δεν υπάρξει οριστική εξέλιξη, τότε το Alter όπως το ξέραμε δεν θα ξαναβγεί ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ομάδα εργαζομένων προτίθεται να ζητήσει από τον κ. Λάκη Λαζόπουλο να τους φιλοξενήσει ζωντανά στο αυριανό Αλ Τσαντίρι, προκειμένου να τοποθετηθούν δημοσίως για την τραγική κατάσταση που ζουν.

Τις προηγούμενες ημέρες, η διοίκηση είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων προσφεύγοντας στα αρμόδια δικαστήρια - τα οποία και έκριναν όλες τις απεργίες παράνομες. Το πρόγραμμα όμως ακόμη κι έτσι δεν μπορούσε να μεταδοθεί αφού οι τεχνικοί του σταθμού στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Η καθοριστική όμως κίνηση που ανάγκασε τους ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν ότι το Alter δύσκολα θα ξαναβγεί live αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα, ήταν η άτυπη απόφαση των παρουσιαστών δελτίων ειδήσεων και εκπομπών, να μην ξαναβγάλουν πρόγραμμα υπό αυτές τις συνθήκες. Χωρίς τη δυνατότητα βίντεο, ρεπορτάζ, ζωντανών συνδέσεων και με την τηλεθέαση να έχει σχεδόν... μηδενιστεί από τις συνεχόμενες απεργίες, οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές του Alter, θα συμμετείχαν σε ένα θέατρο του παραλόγου, προσβάλλοντας τους εαυτούς τους αλλά και τους τηλεθεατές τους, αν συνέχιζαν να κάνουν εκπομπές.


http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια