Πόσο μίζερος ήταν ο χθεσινός ελληνικός τελικός Eurovision?

Δεν ήξερε κανείς αν έπρεπε να γελάσει ή να κλάψει με το χθεσινό θέαμα που πρόσφερε η κρατική τηλεόραση! Ένας ελληνικός τελικός Eurovision που υποτίθεται είχε επιλέξει να δώσει ευκαιρίες σε νέα ταλέντα κι όμως μύριζε απελπιστικά ναφθαλίνη.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η μετάδοση ήταν φανερό ότι οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ είχαν μπερδέψει τους όρους "φτηνή" και "φτήνια", "σεμνή" και μίζερη", δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από την ΥΕΝΕΔ!
Από την απόλυτη χλιδή της νοοτροπίας "έχω λεφτά και τα πετάω", στην οποία μας είχε συνηθίσει η προηγούμενη διοίκηση, περάσαμε εν μία νυκτί στο πιο θλιβερή τηλεοπτική παραγωγή των τελευταίων ετών!
Η άνευρη, άχρωμη και αμήχανη παρουσιάστρια Λένα Αρώνη, έκανε ότι ήταν εφικτό -στα μέτρα των δυνατοτήτων της- να δώσει στη βραδιά έναν τόνο γιορτής, αλλά οι προθέσεις της δεν ήταν αρκετές. Με μακιγιάζ που θύμιζε Μαρία Αλιφέρη και "Σας αγαπώ", χειροκροτούσε μόνη της κάθε καλεσμένο ή διαγωνιζόμενο - μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την παγωνιά που επικρατούσε στο μικροσκοπικό στούντιο της Κατεχάκη!
Η επιλογή των πολύ αξιόλογων καλλιτεχνών- καλεσμένων, ήταν ιδανική για φεστιβάλ της ΚΝΕ - όχι φυσικά του 2011 αλλά του 1975- και πάντως δεν μπορεί να έγινε από ανθρώπους που γνωρίζουν από τηλεόραση! Οι eurofuns εγκλωβισμένοι σε μια ... καμαρούλα μια σταλιά, "ξυπνούσαν από βαθύ ύπνο", κάθε φορά που τους υποχρέωναν να πανηγυρίζουν "αυθορμήτως".
Μία από τις πιο "μαγικές" στιγμές του χθεσινού "show" ήταν η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά σε βίντεο, στην πιο θαμπή και αμήχανη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ ο πιο λαμπερός καλλιτέχνης της χώρας! Όσες φορές και αν δούμε το βίντεο, δεν μας λύνεται η απορία "πώς είναι δυνατό να βγάζει τον Ρουβά, μίζερο;".

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, μία ομάδα νέων δροσερών ανθρώπων που έμοιαζαν σαν ...UFO που προσγειώθηκαν κατά λάθος στο στούντιο της ΥΕΝΕΔ, κάνοντας ένα ταξίδι στο μακρινό παρελθόν!
Στα μεγάλα φάουλ της βραδιάς ήταν η "παράλειψη" των διοργανωτών να προβάλλουν έστω ένα βίντεο του περσινού εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2010, Γιώργου Αλκαίου, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε μόλις ΜΙΑ φορά, σαν να μην υπήρξε πέρυσι ελληνική συμμετοχή - η οποία μάλιστα συμμετείχε χωρίς κανέναν χορηγό!
Όταν πια έφτασε η στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή, η πρόεδρος της επιτροπής κ. Μαρίνα Λαχανά, αιφνιδιάστηκε από την παρουσιάστρια που την υποχρέωσε να διαβάσει εκείνη το αποτέλεσμα. Ήταν η πιο θλιμμένη και μελαγχολική ανακοίνωση νίκης που έχουμε δει ποτέ, με τον Λούκα Γιώρκα και τον
Stereo Mike με το κομμάτι «Watch My Dance» του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και της Ιωάννας Βραχάλη, να παίρνουν τελικά την πρόκριση!

Όταν η κ.Αρώνη μας αποχαιρέτησε, μας φάνηκε πως ακούσαμε τη φράση "μείνετε συντονισμένοι στην ΥΕΝΕΔ γιατί ακολουθεί η αγαπημένη σας σειρά Γιούγκερμαν", αλλά μπορεί να κάναμε και λάθος. Η απορία μας είναι, αφού τους χαλάει τόσο η Eurovision, γιατί δεν την κόβουνε; Τόσα και τόσα μας κόψανε, εκεί θα διαφωνήσουμε!

newsbomb,gr

Σχόλια