Φωτοβολταϊκά: μεγάλη αύξηση στις νέες συνδέσεις


Αισιόδοξα είναι τα νέα για τα φωτοβολταϊκά, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, τα νέα συστήματα που συνδέθηκαν στο δίκτυο ισοδυναμούν με τα μισά απ’ όσα μπήκαν όλο το 2010.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, αν και τα στατιστικά για τα οικιακά φωτοβολταϊκά δεν έχουν ακόμη επισημοποιηθεί, άνθρωποι του χώρου εκτιμούν ότι στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, το σύνολο νέων φωτοβολταϊκών κάθε κατηγορίας ανήλθε σε 70 μεγαβάτ, όταν όλο το 2010 εγκαταστάθηκαν 150 μεγαβάτ.

Τα 70 αυτά MW προέρχονται, από το άθροισμα των φωτοβολταϊκών στο διασυνδεδεμένο σύστημα (στοιχεία ΔΕΣΜΗΕ), συν των οικιακών και εκείνων στα νησιά, στατιστικά που διαχειρίζεται η ΔΕΗ και ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν μάλιστα απομονώσει κανείς τα οικιακά φωτοβολταϊκά και τα συγκρίνει με πέρυσι, η ανάπτυξή τους είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Από τα 70 νέα MW, γύρω στα 5 MW προέρχονται από τον οικιακό τομέα, όταν όλο το 2010 είχαν τοποθετηθεί σε στέγες κατοικιών περί τα 7,3 MW.

econews

Σχόλια