Το Born This Way Κομμάτι Κομμάτι...
Marry The Night
Κάπως έτσι θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο Meatloaf πήγαινε σε μια disco. Ο αρχικός ρυθμός του πιάνου δίνει σιγά σιγά την θέση του σε techno ρυθμούς, χειροκροτήματα και ολίγη από funk.
Born This Way
Ok τις τελευταίες εβδομάδες το έχουμε ακούσει όλοι περί τις ένα εκατομμύριο φορές, όμως μέσα στο album είναι πολύ καλύτερο καθώς δένει με το σύνολο.
Government Hooker
Το πρώτο πραγματικά παράξενο άκουσμα του album. Πολύ industrial ρυθμός και στοίχοι που μοιάζουν περισσότερο με διαφημιστικές ατάκες παρά lyrics.
Judas
Εδώ τα είπε η ίδια η mother Monster μόνη της (και εγώ πάντα εκτιμώ ανθρώπους που έχουν αυτογνωσία): «wear an ear condom».
Americano
Λατινικός ρυθμός για τον λεσβιακό γάμο. Άκρως υπερβολικό. Σε βαθμό που θυμίζει Βαλκανικό γύφτικο πανηγύρι σε techno παροξυσμό.
Hair
Η Gaga δεν είναι η πρώτη καλλιτέχνης που συνδέει την αυτοπεποίθηση με το κούρεμα (θυμάσαι το Whip My Hair;) αλλά σίγουρα είναι η πιο πιστή καθώς δεν φοβάται να παραδεχτεί «I am my hair.
Scheize
Η Gaga μιλάει λίγα γερμανικά και αποφασίζει να μας το γνωστοποιήσει με μια βρισιά ανάμεσα σε eurodisco beats.
Bloody Mary
Ένα πολύ ωραίο, σχεδόν αιθέριο, love song.
Bad Kids
Διασκεδαστικό κομμάτι με χορευτικό ρυθμό για τα τραύματα που μπορεί να σου προκαλέσει η οικογένεια σου.
Highway Unicorn (Road To Love)
Υπέροχα drums που συνεχώς δυναμώνουν και ενδέχεται στο τέλος και να απογειώνονται.
Heavy Metal Lover
Καταρχάς αναρωτιέται «Will you love If I rule the world?? προκαλώντας μας την εύλογη απορία, τι εννοεί όταν λέει «if»; Πέρα από αυτό προσπαθεί να μας πει πως αγαπά τους τύπους με τα δερμάτινα και την ιδρωτίλα και γενικότερα το heavy metal πάνω από έναν electropop ρυθμό. Γελάει ο κόσμος.
Electric Chapel

Κλασσικό pop rock ρυθμός των 80s μπλεγμένος με disco σε στυλ Madonna.
You And I
Υπέροχη country rock μπαλάντα στην οποία η Gaga δίνει ώθηση με ρυθμό κατευθείαν από το «We Will Rock You» των Queen και τα φωνητικά της αλά Janis Joplin.

The Edge Of Glory
Ο Bruce Springsteen συναντά το Glee.

aMADeus, mad.tv

Σχόλια