Όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό του Greek Idol!

Με ένα εντυπωσιακό show έριξε αυλαία το Greek Idol και αυτήν τη χρονιά. Η Ρούλα Κορομηλά, φορώντας μια εντυπωσιακή μίνι δημιουργία με μακριά ουρά που έφερε την υπογραφή Christoforos Kotentos, υποδέχτηκε στη σκηνή  την Έλλη Κοκκίνου, τον Πέτρο Κωστόπουλο και τον Κώστα Καπετανίδη, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη του τελευταίου live για φέτος.

Λίγο πριν αρχίσει η διαγωνιστική ροή της βραδιάς ο Πέτρος Κωστόπουλος σχολίασε πως με τη Μαλού Κυριακοπούλου και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο στον τελικό, κατά τη γνώμη του, αυτός είναι ποιοτικά και μουσικά ο καλύτερος τελικός talent show που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, άποψη με την οποία συμφώνησαν και άλλοι 2 κριτές του παιχνιδιού.

Το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς άνοιξε, φυσικά με τους 2 φιναλίστ να ερμηνεύουν σε ντουέτο τη μεγάλη επιτυχία –του μεγάλου καλεσμένου της βραδιάς  Αντώνη Ρέμου- «Έχω εσένα».

H Μαλού Κυριακοπούλου για την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνής επέλεξε να τραγουδήσει το τραγούδι που θεωρήθηκε η καλύτερη ερμηνεία της από τα προηγούμενα live. Ο λόγος για το γαλλικό Je veux της τραγουδίστριας Ζaz. Η κριτική  ξεκίνησε από τον Πέτρο Κωστόπουλο λέγοντάς της πως η καλύτερή της ερμηνεία στο παρελθόν «δεν πιάνει μία» μπροστά στην αποψινή της εμφάνιση. Μάλιστα, τόνισε την εκπληκτική της εξέλιξη στην κίνηση από την αρχή των live, άποψη που σε γενικές γραμμές συμφώνησε τόσο η Έλλη Κοκκίνου, όσο και ο Κώστας Καπετανίδης.

Η καλύτερη ερμηνεία σε παλαιότερο live για τον Παναγιώτη Τσακαλάκο θεωρήθηκε το Fucking Perfect της Pink και αυτό ήταν που ερμήνευσε στην πρώτη του εμφάνιση στον μεγάλο τελικό. Η αρχή της κριτικής έγινε ακριβώς όπως το έλεγε ο τίτλος του τραγουδιού, Fucking Perfect, δια στόματος Πέτρου Κωστόπουλου. Η Έλλη Κοκκίνου σχολίασε πως έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο χαρακτηρισμού για αυτόν τον υπέροχο καλλιτέχνη ενώ ο Κώστας Καπετανίδης πρόσθεσε «Δεν ξέρω αν θα είσαι ο νικητής απόψε αλλά σίγουρα είσαι Greek idol».

Η παρέλαση των λαμπερών καλεσμένων του μεγάλου τελικού του Greek Idol ξεκίνησε με το συγκρότημα MELISSES που ανέβηκαν στο stage για να ερμηνεύσουν όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Αμέσως μετά, η σκηνή δόθηκε στον συνθέτη και ερμηνευτή των μεγάλων επιτυχιών, Αντώνη Βαρδή, που εμφανίστηκε για να τραγουδήσει κάποιες από τις δεκάδες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει ή έχει γράψει στην 30χρονη καριέρα του.

Η δεύτερη εμφάνιση των παικτών ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για το διαγωνιστικό show αφού κλήθηκαν να τραγουδήσουν μαζί με τον ίδιο τον Αντώνη Βαρδή. Η Μαλού εμφανίστηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει το ντουέτο «Ροκ Μπαλάντα» που ο γνωστός τραγουδιστής και δημιουργός έχει ερμηνεύσει με τη Χάρις Αλεξίου.  Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Παναγιώτη να τραγουδήσει σε ντουέτο με τον Αντώνη Βαρδή την διαχρονική επιτυχία «Θα εκραγώ».

Η κριτική επιτροπή έκρινε ταυτοχρόνως τους δύο παίκτες για την ερμηνεία τους στα ντουέτα. Ο Κώστας Καπετανίδης σχολίασε πως είναι η πρώτη φορά που δύο τόσο καλοί τραγουδιστές βρίσκονται σε έναν τελικό αντιμέτωποι, η Έλλη Κοκκίνου τόνισε πως η Μαλού ήταν  καλύτερη στην ερμηνεία της σε σχέση με τον Παναγιώτη, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Εν συνεχεία, ήρθε η σειρά των 8 παικτών που έχουν αποχωρήσει από το talent show να ανέβουν στη σκηνή για να ερμηνεύουν μια σειρά από σύγχρονες ελληνικές επιτυχίες. Στο τέλος της εμφάνισης τους μάλιστα στον τελικό του Greek Idol εμφανίστηκε φανερά ανανεωμένη και η Βαλάντω Τρύφωνος, η νικήτρια του 1ου κύκλου του talent show.

Τρίτη και τελευταία διαγωνιστική εμφάνιση για τους 2 παίκτες του τελικού ήταν να ερμηνεύσουν το τραγούδι «Πολύ μου πάει» που γράφτηκε αποκλειστικά για τους παίκτες του Greek Idol και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό. Πρώτη το ερμήνευσε η Μαλού και η κριτική που ακολούθησε ήταν σχεδόν αποθεωτική. Στη σκηνή μαζί με την παίκτρια εμφανίστηκε και ο συνθέτης του τραγουδιού, Βασίλης Γαβριηλίδης ενώ οι στίχοι του τραγουδιού έχουν την υπογραφή του Θάνου Παπανικολάου. Φυσικά, ακολούθησε η ερμηνεία του Παναγιώτη στο ίδιο κομμάτι και τα σχόλια της κριτικής επιτροπής ήταν εξ’ ίσου εγκωμιαστικά ενώ του αναγνωρίστηκε πως και αυτός το έκανε δικό του με την ερμηνεία του.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η εκείνη που στη σκηνή ανέβηκαν όλοι παίκτες που έχουν αποχωρήσει μαζί με τους 2 φιναλίστ του τελικού και παρέα με τον Aντώνη Βαρδή τραγούδησαν την μεγάλη επιτυχία του «Άμα δεις τα παιδιά».

Αμέσως μετά, ήταν η στιγμή για τον μεγάλο καλεσμένο της βραδιάς να ανέβει στη σκηνή. Ο λόγος για τον Αντώνη Ρέμο που ερμήνευσε όλες τις πρόσφατες επιτυχίες του από τον καινούριο του δίσκο «Κλειστά τα στόματα». Μάλιστα, στο τραγούδι «Έσπασε η νύχτα» συνεργάστηκε επί σκηνής με τον ίδιο τον συνθέτη του κομματιού, Αντώνη Βαρδή.

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς η Έλλη Κοκκίνου αποκάλυψε πως στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας έχει κάνει πρόταση συνεργασίας στη Μαλού Κυριακοπούλου, τον Παναγιώτη Τσακαλάκο, τον Άρη Πλασκασοβίτη και τον Γιώργο Ξυλούρη.

Η μεγάλη στιγμή πλέον όμως είχε φτάσει και ήταν η ώρα να ανακοινωθεί ποιος είναι το επόμενο Greek Idol. Νικητής του talent show ανακηρύχτηκε ο Παναγιώτης Τσακαλάκος. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Παναγιώτης ερμήνευσε ξανά το ολοκαίνουριο του τραγούδι «Πολύ μου πάει» ενώ αμέσως μετά η εκπρόσωπος της Universal Music ανέβηκε στη σκηνή για να καλωσορίσει και επίσημα τον νικητή στην ομάδα της εταιρίας.

Σχόλια