Ο Θρύλος του Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ικανοποιημένος από την προετοιμασία στην Αυστρία και ετοιμάζει τα πλάνα του με 23-25 παίκτες για τα φιλικά στο Έρμελο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού που πήγε ταξίδι-αστραπή στην Ισπανία και αύριο θα είναι κανονικά στην Αθήνα για την προπόνηση, μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις εντυπώσεις του σχετικά με το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας.

Ένα σχόλιο για τον αγώνα με την Πολόνια;

«Ήταν καλός αγώνας, καλός ο ρυθμός και στα δύο μέρη. Παίξαμε καλά, κάναμε τη δουλειά που θέλαμε σήμερα και είμαι ικανοποιημένος».

Υπήρχε κάτι που δεν σας άρεσε;

«Ο τραυματισμός του Κέβιν. Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Γενικότερα, όμως, έμεινα ευχαριστημένος από τη θέληση των παικτών και έμεινα ικανοποιημένος».

Η Πολόνια έδινε το τελευταίο φιλικό της και ο Ολυμπιακός το πρώτο του. Μάλιστα, φανήκατε εσείς πιο φρέσκοι…

«Αλλάξαμε και τους έντεκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς θέλουμε να βάζουμε συνέχεια ενέργεια στο παιχνίδι, ακόμα και αν είναι το πρώτο για εμάς και το τελευταίο για τους Πολωνούς. Εμείς θέλουμε από την αρχή να βάζουμε ρυθμό στον αγώνα, αυτός είναι ο τρόπος μας στο παιχνίδι».

Από πλευράς τακτικής είδαμε με την παρουσία του Φουστέρ ότι η ομάδα έπαιξε πιο καλά και όπως θέλει ο προπονητής. Τελικά ο Φουστέρ είναι τόσο πολύτιμος;

«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με έναν καινούργιο παίκτη, όπως είναι ο Γκρμπιτς, ο οποίος έχει διαφορετικά στοιχεία από αυτά που έχει ο Φουστέρ και θα πρέπει σιγά σιγά να μπει στο στυλ της ομάδας. Ο Γκρμπιτς είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στην επίθεση. Μπορεί να παίξει επιθετικός, μπορεί να παίξει και στα πλάγια. Σίγουρα η διαφορά που είδατε ήταν επειδή έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο τρεις παίκτες που έπαιζαν συνέχεια μαζί την προηγούμενη χρονιά, όπως ο Μοντέστο, ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ».

Πόσο καλά κύλησε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ;

«Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά. Έχουν έρθει νέοι παίκτες που θα μπουν σιγά σιγά στον ρυθμό της ομάδας. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι και με τη δουλειά που κάναμε, για τον ρυθμό που θέλουμε να είναι υψηλός και σιγά σιγά θα φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε».

Θα υπάρξουν αλλαγές στην αποστολή για το Ερμελο;

«Θα έχει αλλαγές, δεν θα είναι πολύ διαφορετική γιατί ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Σίγουρα θα πρέπει να δούμε και πώς θα γυρίσουμε στην Αθήνα, να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε, να δούμε και τους τραυματισμούς πώς θα πάνε. Και εκεί θα αποφασίσω».

Ποσοτικά μπορούμε να έχουμε μια εικόνα; Τέσσερις παίκτες θα κοπούν δηλαδή;

«Δεν το ξέρω. Θα έρθουν μαζί μας 23-25 παίκτες. Για να καλύψουμε λίγο το ρόστερ. Σήμερα, για παράδειγμα, ο Νικλητσιώτης δεν ήταν για να παίξει, αλλά τελικά έπαιξε γιατί τραυματίστηκε ο Κέβιν».


http://www.thrylos.gr/

Σχόλια