Θάνατος στα αφεντικά …κι ας είναι η Άνιστον!


Αφεντικά για σκότωμα / Horrible Bosses
Του Σεθ Γκόρντον. Κωμωδία, 2011, ΗΠΑ. 1 ώρα και 38 λεπτά. Με τους: Τζέισον Μπέιτμαν, Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ, Τζέισον Σουντέικις
Ο σκηνοθέτης του πολύ συμπαθητικού «Χριστούγεννα στα τέσσερα» Σεθ Γκόρντον ξεσπαθώνει με τα «Αφεντικά για σκότωμα», μια κωμωδία που κάνει την επιθυμία του λαού πραγματικότητα. Τρεις φίλοι, απεγνωσμένοι από την τρομοκρατία που βιώνουν στο γραφείο, αποφασίζουν να σκοτώσουν τα αφεντικά τους (ο Τζέισον Σουντέικις ξεχωρίζει με την άνεσή του).



Για να μην τους συλλάβουν όμως, καταστρώνουν σχέδιο να σκοτώσει ο ένας το αφεντικό του άλλου αλά «Ο άγνωστος του τρένου». Τα «Αφεντικά για σκότωμα» έχουν πολλές αρετές: ένα μελετημένο σενάριο, με διαλόγους-πιπέρι, πολύ κέφι και, ναι, πρωτοτυπία, ιδίως στην αξιοποίηση των ηθοποιών τους, και δη στους χαρακτήρες των αφεντικών. Αν εξαιρέσει κανείς τον Κέβιν Σπέισι, ο οποίος παραμένει εγγύηση στο ρόλο του ψαρωτικού σαδιστή που γουστάρει καψόνια, η αποκάλυψη έρχεται με τις εμφανίσεις της Τζένιφερ Άνιστον και του Κόλιν Φάρελ. Η πρώτη ως αδιανόητα πρόστυχη νυμφομανής και ο δεύτερος ως γλοιώδης κοκάκιας ποδοπατούν την εικόνα τους και τσαλακώνονται, διασκεδάζοντάς το εμφανώς και αδιακρίτως.

Σχόλια