«Η κρίση φέρνει διατροφικές βόμβες στα πιάτα μας!»


Πολλοί είναι εκείνοι που συνέδεαν την οικονομική κρίση με την πτώση της ποιότητας της ζωής μας. Και δεν φαίνεται να έκαναν λάθος, καθώς η κρίση μας μετατρέπει σε υποδοχείς προϊόντων β΄ ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερα προβληματισμένος φέρεται να είναι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας με την πτώση που παρατηρεί στην ποιότητα των τροφίμων εξαιτίας των περικοπών στις οποίες οι επιχειρήσεις καταφεύγουν λόγω της οικονομικής στενότητας και της κρίσης.

«Βλέπω ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις εκείνες που προσπαθώντας να εξασφαλίσουν οικονομίες και να μειώσουν το κόστος παραγωγής επιλέγουν να ρισκάρουν με την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχομένων προς τους καταναλωτές τροφίμων. Τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι εξόχως ανησυχητικά», τονίζει με δήλωση - σοκ στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Ο προβληματισμός μάλιστα του κ. Μίχα που προέρχεται από στατιστικά δείγματα είναι τέτοιος ώστε την επόμενη εβδομάδα συγκάλεσε σύσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Αυτή μάλιστα η κατάσταση είναι που οδηγεί τον ΕΦΕΤ στο να αλλάξει το πλαίσιο της πληρωμής προκαταβολών για να πάει μια εταιρεία την υπόθεσή της στο εφετείο καθώς και στη συνολική εντατικοποίηση των ελέγχων ιδιαίτερα για την τρέχουσα περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μεγάλο φαίνεται να είναι το πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των παρεχομένων προϊόντων σε είδη ζαχαροπλαστικής και σε άλλα συσκευασμένα τρόφιμα αγροτικής προέλευσης.

Στο παραπάνω πάντως πλαίσιο, εχθές ολοκληρώθηκε από τη μεριά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η υπογραφή των αλλαγών σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των ελέγχων της αγοράς, με τον ΕΦΕΤ να αναλαμβάνει το σκέλος των τροφίμων και το υπουργείο την εποπτεία της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

www.protothema.gr

Σχόλια