Στον αέρα η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι πολίτες η Ελλάδα…


Δύο εβδομάδες πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα στο "θησαυροφυλάκιο" της Τράπεζας Ελλάδας:

Η έκτη δόση είναι στον αέρα.
Η χρεοκοπία είναι στο τραπέζι, παρά τις επιθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στα ΜΜΕ. Και, το καλύτερο, αν είναι συντεταγμένη η κυβέρνηση μπορεί να την παρουσιάσει και ως... επιτυχία της!
Η στάση πληρωμών δε μπορεί να αποκλειστεί, αφού στην έκτη δόση δεν υπάρχουν οφειλές προς δανειστές. Οπότε, δεν τους κοστίζει τίποτα να μας ξεροψήσουν.
Γιατί, νέο φορολογικό δεν έχουμε.
Νέο μισθολόγιο δεν έχουμε.
Ενοποιήσεις και καταργήσεις φορέων δεν έχουμε.

Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει σήμερα τα νέα μέτρα. Και θα ανακοινώσει ξανά τις μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στην τρόικα και δεν έκανε ποτέ, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται πλέον η δική της αξιοπιστία.

Η συνοχή της κυβέρνησης είναι περασμένα μεγαλεία να τα θυμάσαι και να κλαις.

Η κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες ανταρσίες. Στη σημερινή ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα μπορεί να υπάρξουν παραιτήσεις, ακόμη και κάποιοι να καταψηφίσουν.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκλογική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος.
Οι δημοσκόποι έχουν αρχίσει ήδη να μετρούν την μετά- Παπανδρέου εποχή.
Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όμως, έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τα τελευταία γεγονότα.
Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ακόμη κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας.

Τούτων δοθέντων το ενδεχόμενο εκλογών είναι υπαρκτό. Όλες οι ελπίδες των επιτελών του Γιώργου Παπανδρέου έχουν εναποτεθεί πλέον στο ραντεβού του το βράδυ με την Ανγκέλα Μέρκελ.

Μόνο που το τελευταίο διάστημα οι εταίροι και δανειστές μας έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Άλλα λένε τη μία, άλλα την άλλη. Τη μία μας διαβεβαιώνουν ότι θα μείνουμε στο ευρώ και την άλλη μας απειλούν ότι θα μας διώξουν. Κανονικό τρελοκομείο...

/www.protothema.gr/

Σχόλια