«Κράξιμο» σε Ολυμπιακό και Άρσεναλ!


Ο Ολυμπιακός πάλεψε το ματς με την Άρσεναλ, όμως οι αγγλικές εφημερίδες δεν τον... αποθέωσαν αλλά τον έκραξαν, τονίζοντας πως είναι από τις χειρότερες ομάδες στη διοργάνωση. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Οι «ερυθρόλευκοι» διάβασαν τα καλύτερα στον ελληνικό Τύπο, αλλά ο αγγλικός δεν κινήθηκε στο ίδιο μήκος. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μερικά από τα γραφόμενα των εφημερίδων του Νησιού για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, κράζοντας φυσικά και την... αρμάδα του Αρσέν Βενγκέρ η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος.

Η Daily Mail αποθεώνει τον νεαρό Οξλέιντ Τσαμπερλέιν που πέτυχε το πρώτο γκολ με ωραία προσπάθεια, όμως στέκεται και στις απουσίες των Κανονιέρηδων: «Με τόσους πολλούς παίκτες να λείπουν, η Άρσεναλ δεν είχε και τόσο... φως. Φάνηκε μια ομάδα που δεν είχε τίποτα. Τίποτα που θα κάνει την διαφορά στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη λίγο έλειψε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αφού είχε δοκάρι με τον Τοροσίδη».

Η Guardian κάνει λόγο για μια ακόμη νύχτα άγχους για τους Λονδρέζους. Όμως με τον Σάντος ως σωτήρα πέρασε τη μεγάλη ανησυχία και πήρε το τρίποντο. Αυτή η νίκη επί αναμφισβήτητα της... φτωχότερης (σ.σ. εννοεί σε δυναμικότητα) ομάδας του Champions League αρκούσε στην Άρσεναλ για να κρατήσει τους... λύκους έξω από την πόρτα για μια άλλη ημέρα. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο όταν η Άρσεναλ οπισθοχώρησε».

Η εφημερίδα Τhe Independent αναφέρει πως καμία νίκη για την Άρσεναλ δεν θεωρείται δεδομένη ακόμα και κόντρα στον Ολυμπιακό. Το κείμενο του αγγλικού εντύπου τονίζει: «Υπήρξε μια εποχή που η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ νικούσε ομάδες όπως η χθεσινή πριν ακόμα μπει στον αγωνιστικό χώρο. Όμως τώρα πρέπει να περάσει από κόλαση και κάποιες νίκες δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η Άρσεναλ κάθεται άνετα στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά η ομάδα του Βενγκέρ είναι τόσο μακριά από τον καλύτερο εαυτό της».

H Mirror δεν άφησε ασχολίαστη την παιδική χαρά της Άρσεναλ στα μετόπισθεν χαρακτηρίζοντας πως πίσω ήταν «γιο-γιο»: «Ακόμα ένα εφιαλτικό βράδυ πέρασε η Άρσεναλ. Ο σκηνοθέτης Αρσεν Βενγκέρ έβλεπε το ματς από την εξέδρα λόγω τιμωρίας και έβλεπε το γιο-γιο πίσω στην άμυνα. Ευτυχώς, ο Σέζνι έπαιξε πάλι πολύ καλά και η αγγλική ομάδα νίκησε. Πάντως, ο προπονητής της Άρσεναλ ξέρει ότι θα πρέπει να υπερασπιστεί καλύτερα την άμυνά του στο κυριακάτικο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ, επειδή φαινόταν πίσω το χάος κατά περιόδους. Ο Ολυμπιακός είναι τα... μαστιγωμένα παιδιά του ομίλου και πάλι δεν νίκησαν στην Αγγλία. Ο Βενγκέρ άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Φαν Πέρσι και ίσως η Άρσεναλ πήρε τους πρωταθλητές Ελλάδας πολύ ελαφρά τη καρδία».

Η The Telegraph στάθηκε στην άμυνα της λονδρέζικης ομάδας που δεν είναι και στα καλύτερα της: «Η Αρσεναλ έγινε η μόνη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που νίκησε αυτή την εβδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως η ήττα του Ολυμπιακού ήρθε άβολα και με τα γνωστά αμυντικά προβλήματα. Το 2-0 ήρθε μόλις στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά το φτωχό μαρκάρισμα στον Νταβίντ Φουστέρ του επέτρεψαν να μειώσει άμεσα. Ετσι, τα δώρα τον κανονιέρηδων στους Ελληνες συνεχίστηκαν. Η άμυνα της Αρσεναλ θέλει ακόμα δουλειά και λείπει πάρα πολύ ο Φερμάελεν. Ο Βενγκέρ πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευγνώμων στον τερματοφύλακα του».

Τέλος, η Daily Star χαρακτηρίζει «γατάκι» την οπισθοφυλακή των Λονδρέζων: «Η Άρσεναλ έδειχνε δυνατή για τα πάντα μπροστά, αλλά σαν αδύναμο γατάκι πίσω. Ο Τσαμπερλέιν χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς λιγκ για να πετύχει γκολ. Πάντως, τα τελειώματα του Ολυμπιακού ήταν φτωχά και η άμυνά του πολύ κακή».
http://www.gazzetta.gr/

Σχόλια