Υποχρεωτική η παρουσία φωτοβολταϊκών στα νέα κτίρια

Τη πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος να καταθέσει νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ), σύμφωνα με τον οποίο θα είναι υποχρεωτική η παρουσία φωτοβολταϊκών στα νέα κτίρια κοινοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος....




Παπακωνταντίνου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι στόχος πλέον είναι να ενσωματωθεί και στον αστικό ιστό η αύξηση χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος «προσανατολίζεται να κάνει πάρα πολύ έντονη την παρουσία των φωτοβολταϊκών στις νέες οικοδομές, που θα γίνονται από εδώ και πέρα, με ένα είδος υποχρεωτικότητας σε στέγες και σε ταράτσες».

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών πλέον θα είναι υποχρεωτικό να βάζει φωτοβολταϊκά και στις στέγες του σπιτιού του, ο υπουργός τόνισε ότι στη διαδικασία κατάρτισης του νέου ΓΟΚ που τώρα επεξεργάζεται το Υπουργείο, «θα συνυπολογίσουμε τον παράγοντα που λέγεται ανάπτυξη, ΑΠΕ, φωτοβολταϊκών κυρίως στις νέες οικοδομές και θα δούμε αν θα το πάμε οριζόντια ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις». Όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε να ενσωματώσουμε στον αστικό ιστό μια αύξηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θέλουμε, λοιπόν, να ενταχθεί και να διευκολυνθεί και ίσως σε κάποιο είδος οικοδομών να είναι και υποχρεωτικό».

Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε ότι για τις όποιες αποφάσεις θα προηγηθεί διαβούλευση, πριν την κατάρτιση του ΓΟΚ.


www.trelokouneli.gr

Σχόλια